Skocz do zawartości
Pawel2000

Uszkodzony żarnik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy ktoś z was używał lekko uszkodzonego żarnika. Dostałem ostatnio żarnik Aqua Connect, w wersji 400W, którym cudowna poczta rzuciła o ziemię i wewnętrzna bańka uderzyła w zawnątrzną powodując jej pęknięcia, z tym że bańka zewnętrzna nadal jest w całości, ale ma rysy na szkle. Nie wiem czy mogę ją odpalić bo wewnątrz powinna być próżnia, a nie jestem pewien czy tak nadal jest.

120/60/60 - 430l, 2x400W 20KK BLV, Wavebox + 6100 + 6060 + 6045 + 6025

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obawiam się że jest już po wszystkim. Bańka wewnętrzna miała chyba inną zawartość niż zewnętrzna. Chodzi mi o gaz/próżnię. Lepiej chyba reklamowac na poczcie niż ryzykować.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przy Tobie rzucił listonosz na ziemie niechcący, czy podejrzewasz(słusznie:)) że była rzucana podczas transportu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że zarklamowałem paczkę i jej zawartość, ale nie wiem czy z paczkami zagranicznymi jest tak łatwo. Odbierałem ją osobiście w poczteksie, kobieta była bardzo zdziwiona że chcę ją otworzyć na miejscu pomimo tego że pieczęcie na paczce były pozrywane. Myśle że ktoś nią poprostu rzucił pomimo że na każdym boku było oznaczenie ostrożnie szkło.

@alex,

nie jestem pewien czy bańka się rozszczelniła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

@Pawel2000, myśle że powinieneś pożegnać się i z żarnikiem i z reklamacją.

Nie będziesz miał pewności nawet jak żarnik bedzie świecił czy oddaje 100% barwy i mocy światła, a jeśli przesyłka nie była ubezpieczona to też nic z tego. Po prostu pech.

Pozdrawiam Roman

gdzie jest nemo ? www.republika.pl/akwariummorskie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo drogi pech:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pawel: nawet jesli banka jest szczelna tylko peknieta to mozesz byc pewien,ze po wlaczeniu urosnie temperatura, wzrosnie tymsamym cisnienie, ktore strzaska banke.

Tak czy inaczej bedziesz musial kupic nowy zarnik.

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczta Polska to debile za przeproszeniem....

połamali mi mixer,przelew szedł 2 tyg,teraz paczka idzie do mnie 3tygodnie(priorytetem) a dla kumpla zkroili cyfraka...

360+110-od 15 Grudnia 2006 sprzedam miejsce na reklame (300 znaków) :D www.fastquad.pl- dla morszczaków z nano-reef super zniżki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paczka była ubezpieczona, nigdy nie sprowadzam rzeczy z zagranicy bez ubezpieczenia.

@harnas

jeżeli nie będę musiał zwrócić tego żarnika to go odpalę i zobaczę co będzie, jeżeli tam jest próżnia to bańki nie powinno rozsadzić, a jeżeli już to trudno.

Jak narazie czekam na odszkodowanie.

@raffy, co jest najlepsze to paczki z zagranicy można teraz tylko odebrać w siedzibie poczteksu, nie zostawiają tego na poczcie. Według mnie są zdolni zniszczyć wszystko. Żarnik był zapakowany w około 10cm folii bąbelkowej z każdej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A był w pudełku, czy w samej folii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że był w kartonie (żarniki 400w są pakowane w karton)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.