luft Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2013 Prosiłbym o Wasze opinie. Szukam fajnej plaży w miarę czystej, bez tysięcy miliona ludzi na m2 oraz stereo rąbaniny z głośników. Jakie miejsca polecacie, a które nie. Możecie też napisać jakie polecacie okoliczne atrakcje, które się Wam podobały. Pozdrawiam luft Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam Ja polecam Dziwnów. Bardzo ładne miejsce i fajnie usytuowane Z jednej strony morze a z drugiej zatoka Niedaleko masz Międzyzdroje Latarni morską w Niechorzy Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2013 Świnoujście... czysta wieeeeelka plaża - ale full ludzi niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2013 Rowy - szeroka plaża. Przy wejściach dużo ludzi, ale trochę dalej, dużo miejsca. Ale oczywiście parawan to rzecz święta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2013 Poddabie, Debina, osady sezonowe, male nieznane zupelnie miejsciwosci. Plaze bez smoeci, piekne klify, spokoj, malo ludzi. Idelane miejsce na zlot Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2013 Jastarnia we wrześniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dorot Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Zdecydowanie polecam Hel dziką plaże, robisz co chcesz i kiedy chcesz Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez dorot (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Man in the rain Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Zdecydowanie polecam Hel dziką plaże, robisz co chcesz i kiedy chcesz Chyba kojarzę to miejsce. To tam gdzie ten sosnowy las którym idziesz 30 min. w jedną stronę ? Cytuj Szkiełko 260x70x85, sump 140x50x55, BK 300, AM Ecorunner 9000, 3x Tunze 6105 na kontrolerze, 700W Led, komputer, pompy dozujące... 150 kg skały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Przez ten las idzie się najdłużej 15 minut... 30 minut to idzie się z portu na szwedzką górkę. W Helu morze jest z 3 stron. Zawsze jest więc chłodny wiaterek i nie ma tam komarów. Woda jest czysta i ciepła, w okolicach szwedzkiej górki nawet w sierpniu plaża jest nie zadeptana i czysta [ nie tak jak w sopocie...]. W dodatku w helu jest świetne łowisko krewetek bałtyckich i atlantyckich. Ja zawsze je tam łapie. W tym roku przywiozłem ok 20 - 30 sztuk i chcę je rozmnożyć. Są tam piękne "wydmowe" lasy zrośnięte mchami. Z Helu można popłynąć promem do Gdyni Sopotu i Gdańska. Świetne wakacyjne miejsce noclegowe. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Polecam miejscowosc Limo na wyspie Ruhnu. sent from my Jiayu G3S Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamsolik Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 najspokojniej, piękna szeroka plaża... to tylko Białogóra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patersan Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 najspokojniej, piękna szeroka plaża... to tylko Białogóra Dokladnie Dębki-Bialogora , z dzieciakami w sam raz. Tyle ze te najlepsze plaze okupuja golasy via Tapatalk Cytuj Perc 90 - 270L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MIchałK Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Ja polecam Łebę , jestem tam co roku , ludzi mnóstwo , ale akurat ja lubię taki klimat. Cytuj 60x60x50+sump 57l ,30 kg LR , 10 kg LS, LED Hydra 52 hd+ 2xT5 , jebao cp 25, Deltec 1351 , New Jet 3000 Nowa bańka Stara bańka - nie istnieje http://nano-reef.pl/topic/82915-akwarium-4000-l-w-pracy/page__st__20#entry888530 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) A ja już drugi raz z rzędu byłem w Pogorzelicy/Niechorze,jest spokojnie dla rodzin z dziećmi,w pochmórne dni jest tam basen kryty w hotelu Sandra spa(w tym hotelu widziałem też najwiąkszę akwarium z glonami morkie oczywiście warto się przejść popatrzeć jak własciciel zaniedbał to akwarium ma chyba z 5metrów długości)nie ma mega imprez do 4 rano wszędzie blisko najważniejsze ze do plaży bo jakieś max 100m,no i woda jest czysta,mają nawet błękitną flage.Z atrakcji jest tam fajna latarnia morska i klif z deptakiem,a plaża można w godzinkę dojść do Trzęsacza pooglądać ruiny kościoła na skarpie i polatać motolotnią za 100zł za 15 min,nie polecam odwiedzania pseudo oceanarium które jest w Niechorzu bo nie ma co oglądać. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez bober6662 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelkielce Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Darłówek piękna miejscowość port ze statkami rybackimi jak i z pirackimi którymi można wypłynąć w morze. Dwa razy w tygodniu dobija do portu statek Żegluga Gdańska która płynie na Bornholm wycieczka jednio dniowa.Latarnia morska do zwiedzania,falochron jak ktoś lubi można po moczyć kija coś dla dużego i małego w razie nie pogody ok 5km do Darłowa polecam jak ktoś lubi wędrówki po zamkach zamek Książąt Pomorskich albo spływ kajakowy po rzece Wieprza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Jastarnia, urokliwa miejscowość z niezatłoczoną plażą (byłem od początku lipca, a w sumie w Jastarni drugi raz). po drugiej stronie zatoka z molo i baza dla surferów, ścieżki dla rowerów, port z możliwością rejsów tramwajem wodnym. Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Pogorzelica koło Niechorzy, czysto, cicho, bez 20os na m2... Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Międzyzdroje.Plaża Wolińskiego PN, niedaleko schodów. Za Amber ludzi jest coraz mniej,coraz mniej aż w końcu cisza i spokój A do tego zajefajna miejscowość,tanie pensjonaty,sporo knajp z dobrym jedzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach