tadzik443 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 witam jak mi bardzo zależy na złapaniu jakiejś rybci to robię rybom głodówkę następnie duża siatka z ulubionym pokarmem i same wchodzą do siatki .no chyba że komuś rekina wypożyczę ona lubi się bawić w berka , HeHe Hahahaha Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Próbowałem podobnego sposobu, staram się od 2 dni złapać ale Percona, złapałem ale... dwa Mitrxy i wszystkie ryby a ten cwaniak ucieka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutarek78 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Ja mam to samo z babką kopiącą. Wszystkie sposoby zawiodły. Wkładałem siatkę zostawiając ją na kilka dni. Podrzucałem do niej mrożonki, próbowałem również pułapek z butelki. Wszystkie ryby i krewetki pakowały się do siatki i pułapek.. Wszystkie oprócz babki. Na razie sobie odpuściłem bo brak mi pomysłów. Babka tym czasem pływa sobie wesoło i sypie wszędzie piachem . Cytuj Obecne akwarium 530l : http://nano-reef.pl/forums/topic/96756-barlinecka-pięćsetka-z-sps/ Poprzedni zbiornik 350l : http://nano-reef.pl/forums/topic/77595-słone-350l-sps-do-oceny/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Kolega wam pozyczy rekina Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Czasami gdy ryba była uparta radziłem sobie odgradzając część zbiornika plexi albo inną siatką ale nie u każdego się da coś takiego zamontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Badgerstone Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2015 Na haczyk?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek.z.lasu Zgłoś Napisano 15 Marca 2016 mam do wyłapania z akwarium strasznie dynamiczną i złośliwą , atakującą inne ryby , jest to Pseudochromis fuscus , już zamęczyła 2 pteragony teraz goni babkę większą od siebie . myślałem o kupnie kuszy i zapolowaniu na nią . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p@weł Zgłoś Napisano 15 Marca 2016 Na haczyk?? dokładnie na malutki haczyk i ochotka lub wodzień ale ochotka u mnie dała rade na końcu żyłki plastikowa rurka niczym wędka i na łowy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafałŚL Zgłoś Napisano 15 Marca 2016 Ja łapię na ,,latarkę" dwie,trzy godzinki po zgaszeniu światła latarką po oczach delikwentowi i delikatnie z zaskoczenia do siatki... Wczoraj tak eksmitowałem apogona,siup i do siatki,nie zdążył się zdziwić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweltattoo Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2016 Polecam sposób z latarką. Trzeba pod wieczór zgasić szybko światło w akwarium i poświecić latarką po oczach rybie którą chcemy złapać. Ryba w szoku stoi w miejscu - łatwo wtedy ją złapać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slash9 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Wybieraj ryby z głową.....mniej potem problemów. Kupuj jak psa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Tak a jak hepatus zacznie zjadac lps to gdzie glowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaroooXXL Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2016 Najlepiej wedka Cytuj Moje Akwa http://nano-reef.pl/...-d/#entry893461 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Engell1 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Odświeżę trochę temat . . .kupiłem niestety C.Flavissima bo mi się bardzo podobała - wiem podstawowy błąd akwarysty - no i teraz płacę za to wysoką cenę, a mianowicie unicestwiła mi kilka LPSów bo ciągle je dziobie. Pytanko jak ją złapać bo ciągle się chowa w grocie, próbowałem złapać ją jak podpływała pod powierzchnię i karmiłem i wtedy błyskawicznie zanurzałem siatkę na ryby ale niestety nie złapałem a ryby strasznie lękliwe się zrobiły i ze stresu Xanthurum dostał wysypki Proszę o propozycje Cytuj Eheim Incpiria 400 ( 130x55x65 optiwhite + sump 58x43x40cm - ok 420 litrów w obiegu) 2 x Aquatlantis LED 70 W ( Marine and Reef i Marine Blue ) zmiana na Maxspect RSX 300 ( 03.01.2018) odpieniacz: Deltec SC 1456 cyrkulacja : 2 x Tunze 6055 obieg : Eheim Compact+ 3000 start 24.05.16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 Dobry sposób z tą latarką spróbuję na : Pseudocheilinus hexataenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom-81 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 Witam, oglądałem kiedyś film o firmie Pacific Sun i tam Pan Przemek mówił taka ciekawostkę ze ryby nie widza światła czerwonego i dzięki temu można je odłowić oczywiście tylko jak się swieci czerwone światło, może to pomoże ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano253 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2017 pułapka i cierpliwość , imperatora łapałem trzy dni , ważne jest aby w pułapce było to co lubi jeść i czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewych Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2017 U mnie sprawdza się czerwona lampka rowerowa ze słabymi bateriami i całkowite zaciemnienie pomieszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sosin Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2017 ja też łapałem w całkowitym zaciemnieniu z małą latarką. Dzień wcześniej włożyłem siatkę do akwarium, żeby ryby się przyzwyczaiły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skone3 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 siatka nie będzie stresować jak zostawisz w akwa ?:) słyszałem, że ktoś tak zrobił, a nie miał pokrywy i ryba zestresowana wyskoczyła z akwarium :/ Ile w tym prawdy to nie wiem, ale wolałem nie sprawdzać u siebie ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 Prosty sposób. Ciemno w akwarium i akrylowa rura fi 200. Każda ryba wpłynie w wodzie nie widać akrylu. Ja tak łapie swoje ryby później już siatka wyjmuje z rury.Sprawdzony skuteczny sposób Dariusz BarcikowskiWysłane z Samsung Galaxy S 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach