Skocz do zawartości
Monika

+ ad. Nowa Mini Rafa - Wymarzona rafa

Rekomendowane odpowiedzi

Akwarium Olka natchęło mnie do rozmyślań jaki byłoby moje wymarzone akwarium gdybym nie miała ograniczeń finasowo-lokalowych.

I tu dość dziwny wniosek, nie chciałabym kilku tonowego giganta.

Moje wymarzone akwa. to wolno stojący, otwarty zbiornik, który można by objeść ze wszystkich stron, wymiary 100*160*60, wszystko na żywej skale fiji/tonga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ja nie robiłbym sobie takich ograniczeń. Wolałbym po prostu dobrą żywą skałę bez znaczenia skąd pochodzi. W tym momencie wymarzyłaś sobie jednak tylko stronę techniczną - szkło i filtrację. Myślałaś o jakiś zwierzątkach czy błękit wody omiatający kamienie Ci wystarczy?

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdybym nie mial ograniczen finansowych to kupilbym jakas wysepke albo przynajmniej dom przy czystym wybrzezu oceanicznym. Stala podmiana solanki i mozna trzymac doslownie wszystko :Satisfied

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym ja niemiał ograniczeń finansowych to bym sobie zrobił baniaczek jak cały jeden pokoik - 600x300x200, ale jak pomyśle o kosztach to już mi sie odechciewa:D

88d3e180721d3e3cf82e042b1e240cc3u1718a15

Tu najłatwiej mnie łapać :P:P:P  https://www.facebook.com/aleksander.smigielski.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę dobre he,he podoma mi się ta wypowiedź :Satisfied

To hobby wymaga nieco szaleństwa.

Tak trzymaj alexw200, będzie coś nowego i pięknego do oglądania w necie

rah

500 litrów 140x60x60 działa od 02.09.2008 r. + sump 105x48x36, AM OR 3500, cyrkulacja 2 x Tunze 6100 + 1 x Tunze 6105 z multikontrolerem + 1 x Jebao WP-40 do falowania, Bubble Magus 250s, lampa 2x120W led,LR ok. 70 kg, LS 45 kg, ARM od mufti, balling i podmiany co tydzień ok. 8%, sól AF, dozowane 2 ml ABCM codziennie, zależnie od obserwacji co tydzień lub dwa Prodibio BioDigest i Bioptim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alex ma racje

jak marzyć to marzyć:Satisfied

wcześniej w jakimś poście widziałem link - chyba L. Bolesławskiego - do stronki niemieckiej ze zdjęciami z budowy takiego pokoju

najlepsze było zdjęcie dźwigu przenoszącego wielką taflę szkła na przednią szybę

cuuuuuudo

poszukajcie we wcześniejszych postach

a ja sobię marzę nie o takim pokoju

ja marzę o kilkunastu akwach - słono i słodkowodnych

pzdr

markL

if you're going through the hell... keep going

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.