domelsjz Zgłoś Napisano 2 Września 2013 witam zmotoryzowanych forumowiczów Jestem na etapie szukania samochodu i w oko wpadł mi Fiat Stilo Abarth 2,4 Selespeed. Oczywiście po zakupie będzie montowana instalacja LPG gdyż miesięcznie robie 1500km Czy ktoś kto miał lub ma takowy bolid podzieliłby się informacjami na jego temat? ps znalazłem niedaleko ciekawy egzemplaż http://tablica.pl/i/oferta/pilnie-sprzedam-fiat-stilo-abarth-170km-CID5-ID2YiTX.html?code=bb4747a6b9 ale jeszcze go osobiście nie oglądałem. Cytuj 03.09.2011 ~ 400netto - 29.06.2015 zlikwidowane - przeprowadzka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strzelba26 Zgłoś Napisano 2 Września 2013 witam zmotoryzowanych forumowiczów Jestem na etapie szukania samochodu i w oko wpadł mi Fiat Stilo Abarth 2,4 Selespeed. Oczywiście po zakupie będzie montowana instalacja LPG gdyż miesięcznie robie 1500km Czy ktoś kto miał lub ma takowy bolid podzieliłby się informacjami na jego temat? ps znalazłem niedaleko ciekawy egzemplaż http://tablica.pl/i/...code=bb4747a6b9 ale jeszcze go osobiście nie oglądałem. Nie bój się Fiata. Kupiłem żonie nowe Bravo w salonie ( ma już 5 lat), tylko oleje, klocki i paliwo. Przeglady w ASO za grosze. pozdraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 2 Września 2013 Ja rocznie robie 50 tyś alle ,tylko nie gniewaj się bał bym się go brać nawet za darmo ! toż to fiat...takie zdanie moje. ps. oj chyba zaraz się zacznie... Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 2 Września 2013 Nie bój się Fiata. Kupiłem żonie nowe Bravo w salonie ( ma już 5 lat), tylko oleje, klocki i paliwo. Przeglady w ASO za grosze. pozdraw A mój kolega kupił ten model i ... ciągle stoi w serwisie , brak słów ,problem z elektroniką i skrzynią i tak ciągle przeważnie te dwie awarie , przeważnie . Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 2 Września 2013 Ja rocznie robie 50 tyś alle ,tylko nie gniewaj się bał bym się go brać nawet za darmo ! toż to fiat...takie zdanie moje. ps. oj chyba zaraz się zacznie... jakiej marki samochodem robisz 50 tyś Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 2 Września 2013 Przez moje łapy przetarły się różne marki i modele ,ford ,audi , opel , volkswagen , peugeot , citroen, fiat też ale to na początku mojej przygody z jazdą , co do bezawaryjności to opel był najlepszy , stara poczciwa SINTRA 2.2 16v na "fabrycznym" gazie ,zero awaryjności , a teraz to bywa tak i siak ale zaczynam chwalić citroena ale modele po 2008 roku. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 2 Września 2013 większość narzeka na Fiata a czasami nawet nie wie że Fiatowske silniki są montowane w sporej ilości innych marek i jakoś sobie jeżdżą i są to jedne z lepszych dieslowskich silników Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domelsjz Zgłoś Napisano 2 Września 2013 Chłopaki wolniej. Mi chodzi o opinie na temat Fiat Stilo Abarth 2.4 20V R5 Selespeed. Inne pojazdy mnie nie interesują. Cytuj 03.09.2011 ~ 400netto - 29.06.2015 zlikwidowane - przeprowadzka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 2 Września 2013 Szukałem niedawno informacji o tym właśnie stilo abarth, bo też sobie upatrzyłem i jedyny problem to jest skrzynia - jednak jest on łatwy do usunięcia. Poszukaj o skrzyniach selesped - jak czytałem to to nie jest automat w 100% tylko zwykła skrzynia z automatycznym lewarkiem/ przełączaniem/ drążkiem skrzyni biegów - od tego są te klapki. Problem jest taki że w miarę zużywania się sprzęgła auto kaczkuje, szarpie. Wtedy trzeba podłączyć auto pod komputer i zmienić elektronicznie dosunięcie sprzęgła aby nie było za dużej szpary między elementami. Tylko niewielu mechaników o tym wie i proponują wymianę jakiś popychaczy itd. Poczytaj bo tak pisałem z pamięci. Znajomy miał Stilo 1,9 JTD kombi fajne autko naprawdę dobrze wyposażone, przez co niestety jako nowe było drogie i się nie przyjęło. A co do fiatów to są naprawdę dobre, ŁADNE (z multiplą ), tanie i niezawodne. Gazu się nie boją. Wiele fiatów miałem w rodzinie i wśród znajomych, jeszcze są To że maluchy się sypały to o niczym nie świadczy, to nic nie znaczy. Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strzelba26 Zgłoś Napisano 2 Września 2013 (edytowane) "A mój kolega kupił ten model " Kupił Twój kolega, ale nie Ty,,,,,,,,,,,,,,,,,a ja i owszem posiadam ten model( znaczy żona), więc mogę sie o nim wypowiadać. pozdraw edit:. ale to tema to Stilo Abarth, wiec koniec off topu. Edytowane 2 Września 2013 przez strzelba26 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 2 Września 2013 "A mój kolega kupił ten model " Kupił Twój kolega, ale nie Ty,,,,,,,,,,,,,,,,,a ja i owszem posiadam ten model( znaczy żona), więc mogę sie o nim wypowiadać. pozdraw edit:. ale to tema to Stilo Abarth, wiec koniec off topu. tzn. że mam poprosić kolegę aby to napisał ? lepiej nie proście bo jak słyszy o tym aucie to dostaje szału ! teraz auto sprzedaje. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach