kwes Zgłoś Napisano 7 Września 2013 witam mam takie pytanko gdzie można kupić i za ile meduze oraz czy ktoś wie jak je hodować ? pozdrawiam kamil Cytuj http://www.youtube.c...r1?feature=mhee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 7 Września 2013 Duzo to nie wiem, ale meduzy ( wiekszosc) do kupienia do akwarium, zyja w zimnej wodzie (18-20`C). Akwarium jest tylko dla nich. Bez piachu, raczej wysokie akwa, fito etc. Akwarium z meduzami, to osobna dziedzina akwarystyki morskiej... Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepher Zgłoś Napisano 8 Września 2013 Cassiopea sp bez problemu da się hodować w domowych warunkach. Nie ma wielkich wymagań, wytrzymuje wręcz spartańskie warunki. Tylko nie jest to meduza pływająca. Polipy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 8 Września 2013 Mi raczej chodzilo o ... Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepher Zgłoś Napisano 8 Września 2013 Też sie da, na upartego duża kula dla mniejszych gatunków wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 8 Września 2013 Ja nie mowie, ze sie nie da, tylko osobne akwa dla meduz jest potrzebne... Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyzio Zgłoś Napisano 9 Września 2013 meduzy da się kupić-zależy jaką chcesz mieć da się hodować tylko są pewne ograniczenia meduzy pływające wymagają stałego równomiernego ruchu wody dlatego w zbiornikach wystawowych najczęściej maja okrągłe zbiorniki meduza jeśli wpadnie w jakiś kont zdechnie I co najważniejsze potwierdzam opinie kolegów meduza wymaga osobnego zbiornika meduzy bardzo trują wodę, nie wszystkie ale większość.Nie raz ręce puchną niedoświadczonym hodowcom nie zawsze wymagają zimnej wody, zależy od odmiany,od tego czy to hodowla(polipy) czy wystawówka(dorosłe meduzy) moim zdaniem nie nadają małych zbiorników rafowych ale do meduzowych zbiorników jak najbardziej nie ma piękniejszego zbiornika jednogatunkowego niż pięknie podświetlony zbiornik z meduzami pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwes Zgłoś Napisano 28 Września 2013 A czy ktoś z was wie gdzie można kupić meduzy i po ile Cytuj http://www.youtube.c...r1?feature=mhee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Mi raczej chodzilo o ... Żeby mieć takie jak na filmie musiałbyś mieć ecotech marine radion. Edytowane 29 Września 2013 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyzio Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Pytanie "gdzie kupić i po ile" jest bardzo mało precyzyjne Przede wszystkim jakie meduzy, bo to chyba najistotniejsze w tym pytaniu na dorosłe lub dorastające osobniki możesz liczyć, jest kilku choć niewielu hodowców Na polipy do hodowli raczej bym nie liczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Żeby mieć takie jak na filmie musiałbyś mieć ecotech marine radion. Sorry bo nie lapie. Zeby miec aurelie/moonjelly musze miec lampe danej firmy? Slabo Ci to wyszlo... Do autora.. http://www.aquamedic.pl/images/realizations/realization_4f0dacaa9d52b.jpg Ale nie wiem czy tylko szklo od nich, czy zycie tez. Edytowane 29 Września 2013 przez martinniemczyk (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyzio Zgłoś Napisano 29 Września 2013 I ja sie z tym nie moge zgodzić. Najczęściej oświetlone są taśmami RGB z programatorem stale zmieniającym kolor światła. To bardzo modny typ oświetlenia takiego meduzowego baniaka stosowany w wiekszości znanych mi zbiorników z meduzami. Można zastosować każdą lampe, jednak taśma RGB w żelu z programatorem to najtańsze a co za tym idzie najbardziej popularne rozwiązanie. I takie rozwiązanie widzimy na filmie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Sorry bo nie lapie. Zeby miec aurelie/moonjelly musze miec lampe danej firmy? Slabo Ci to wyszlo... Dlatego kopiuj całość i oglądaj to co wrzucasz, może złapiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Dlatego pisz swoje mysli bardziej rozwiniete. Chodzilo Ci raczej o efekt a nie o meduzy. Poza tym nie ma zadnej wzmianki o firmie jaka podales... Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwes Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Szukam hodowcy lub kogoś kto ma zbiornik z meduzami Cytuj http://www.youtube.c...r1?feature=mhee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 30 Września 2013 W panoramie mieli aurelia aurita. Ładne, ale wymagające i wrażliwe. Cena, nie pamiętam coś koło 150-200zł Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach