MayFly Zgłoś Napisano 14 Września 2013 Witam mam pytanie teoretyczne czy jest możliwość wylewania wody z akwarium przy pomocy zaworka umieszczonego z boku akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 14 Września 2013 A dlaczego nie ? Tylko po co ? Smyropad Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imperator Zgłoś Napisano 14 Września 2013 Tak, mam coś takiego u żółwia. Wiercisz dziurę z boku, wstawiasz przelot szczelny np. 20kę, zawór kulowy i nakładkę na węża. Potem węża do kanalizacji i z głowy. Podmianki wody o wiele przyjemniejsze niż bieganie z wiadrami. Cytuj *** Wspieraj polski przemysł to Twoje dzieci nie będą musiały emigrować za pracą do Chin *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Swatek Zgłoś Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Mam coś takiego ale bez wiercenia. Rura przechodzi górą. Edytowane 14 Września 2013 przez Marcin Swatek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 14 Września 2013 a możesz pokazać zdjęcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Swatek Zgłoś Napisano 14 Września 2013 a możesz pokazać zdjęcie ? Rurka jest po lewej obok pomp cyrkulacyjnych, następnie idzie do góry przechodzi nad grzebieniem a potem w dół przez komin. Pod kominem jest zawór. Od zaworu do kanalizacji biegnie gumowym wężem (tylko dlatego że mam zabudowane akwarium a odpływ do kanalizacji jest w dość niewygodnym miejscu). Rozwiązanie zaproponował mi Pan Zdzichu z eRybki. To że idzie to przez komin jest trochę z przypadku bo postanowiłem zamontować powrót wody przeciwlegle do spływu a w kominie był już wywiercony otwór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach