-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Witam! Czy mieliście kiedyś niespodziankę przywiezioną ze skałą? Jeżeli tak to opiszcie ją w tym temacie. Myślę że wszyscy na tym skorzystają. Może sam zacznę: 2kg skały: Rurówki x2 Strzykwa x1 (niestety nie przeżyła dojżewania) jeżowiec x1 zoanthusy, kilka polipów, CYJANO Aiptasie... koło 30 różyczek Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Dominik-błagam Cie pokaż swoje akwarium. Ze zdjęć widzimy gdzieniegdzie jakieś urywki,które są bardzo ciekawe. Interesuje mnie twój system,testy,prowadzenie akwarium itp. Jeżeli można oczywiście mieć takie życzenie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Mógłbym prosić o fotki jeżowca i strzykwy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Co do prowadzenia akwarium: -podmianki 20% co tydzień Oświetlenie: 6500k 40w Ph: 8,1 Cyrkulacja: 600l/h+100l/h (samoróbka) Karmię krylem, planktonem i pastą dla filtratorów. Fotki życia: Edytowane 24 Września 2013 przez -dominik- (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 (edytowane) @walker Strzykwa nie przeżyła dojrzewania akwarium, była podobna do tej: http://pl.reeflex.net/tiere/3274_Holothuria_floridana.htm Fotki życia: Edytowane 24 Września 2013 przez -dominik- (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Zapomniałem dodać ze skalnych mam modliszkę, ale o niej wiedziałem już w sklepie. Zjadła mi aiptasiożernego kraba dzikusa. Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valdi Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Witam. A czy jest mozliwe zeby cos wyroslo z martwej suchej skaly? Jest jeszcze bardzo male i ciezko zrobic fotke, ale widac polipy i reaguje na swiatlo i dotyk. Jak na razie nie przypomina zadnego z moich korali. Cytuj 75 gal 6x54w T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Jest możliwe że przeniosło Ci się to z innego kawałka skały. Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 24 Września 2013 @walker Strzykwa nie przeżyła dojrzewania akwarium, była podobna do tej: http://pl.reeflex.ne...a_floridana.htm Fotki życia: no las aiptazji też extra i co to za krab na aiptazję o którym piszesz Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Dzikus ze skały :-) Wtranżalał równo wszystkie aiptasie. Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Dominik będziesz u mnie w piątek to sobie pogadamy bo coś mi się wydaje że kręcisz jak Pinikio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Krab miał może 2cm karapaksu, rudo-brązowe ubarwienie nieproporcjonalnie duże szczypce. Ruchoma część szczypca(dolna) była czarna. Jadł aiptasie i mrożone filety którymi karmiłem modliszkę. Zjadła go przy zrzucaniu wylinki. PS: Czy mógłbym na kilka dni wpuścić brzydala do 30l żeby wyżarł aiptasie? Edytowane 24 Września 2013 przez -dominik- (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach