Stani Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 23 kg maja w sklepie, moze i 17 mozna zamowic. http://www.korallenzucht-passau.de/aquaroche.html Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Wiec jak juz pisałem i ja zakupiłem jakiś czas temu skalę AF. Jednak w przeciwieństwie do innych moja skala przechodzi zwykle dojrzewanie. Zobaczę ile czasu się to utrzyma. Kolejna uwaga to poleciało mocno do góry zasolenie i Ca. Może zbyt krótko ja płukalem przed włożeniem do akwarium. Więcej grzechów nie pamiętam Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Mozesz zapodac jakas fotke? Ile kg Twoja konstrukcja wazyla sucha? Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Fotka jest w tym temacie dwie strony wcześniej. Wagi niestety nie znam. Nie ważyłam jej. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Czy wymagane jest wczesniejsze moczenie tej skaly w ro? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Powinieneś wymoczyc jeśli będziesz ją kleił. W innym wypadku nie musisz. Będziesz ją dawał do nowego zbiornika czy istniejącego? wysłane przez tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Nowy zbiornik. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Ile moczyć przed klejeniem? Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Tak żeby skala nabrała wody 2-3 godz wystarczą. Gdybyś kleił suchą może pękać. Postawiłem kilka zbiorników na tej skale i w nowych zbiornikach stosując bakterie AF nie było odznak dojrzewania (wysyp glonów i takie tam). Skala dodana do istniejącego systemu czasem takie objawy miewa. wysłane przez tapatalk Edytowane 17 Stycznia 2014 przez Niejeden z nas (wyświetl historię edycji) Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Nijeden z nas po jakim czasie po zasoleniu wpuszczales ryby w nowych zbiornikach?? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Zależy od testów. Zazwyczaj po 3 tyg.ładuje korale a po kolejnych 1-2 tyg ryby. wysłane przez tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Minelo dwa tygodnie od zalania zbiornika, w środku dwa filary od Aquaforestu, dozuję jeszcze bios, plus pożywkę w proszku. W przyszlym tygodniu przechodzę na probios. Jak na razie zero oznak dojrzewania, jestem bardzo zadowolony, dam znac jak będzie z biegiem czasu. Edytowane 28 Lutego 2014 przez Piotr1 (wyświetl historię edycji) Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Dajesz pożywkę do bakterii startowych czy lejesz same bakterie? Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Napisał, że pożywkę w proszku też podaje. ProbioF jak rozumiem. Pozywka dla Bios'u nie jest wymagana. wysłane przez tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Daje pożywkę w proszku, nie wiedzialem, ze nie trzeba, ale to chyba nie szkodzi?? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Spokojnie, nic się nie powinno dziać. Na stronie Aquaforestu masz napisane przy Probiof: pożywka dla bakterii probiotycznych Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Szykuje sie pomalu do klejenia skalki i wyczytałem w którymś watku ze przed klejeniem skale należy najpierw wymoczyć w ro. CZy to prawda a jesli tak to jak długo ja moczyć? Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Skala nadaje się do umieszczenia od razu w akwarium. Zaleca się ją wymoczyć w celu wypłukania (usunięcia luźnych części) a po wtóre namoczenie zapobiega pękaniu po klejeniu np Ceresitem CX5 wysłane przez tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Ok dzieki Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Niejeden z nas po jakim czasie najlepiej zrobić pierwsza podmianę po starcie nowego zbiornika na tej skale?? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Jak masz sporo życia to po tygodniu..dwóch od zasiedlenia. Jeśli go nie ma lub jest go niewiele to nie ma się co spieszyć, no chyba że parametry (NO3/ PO4) to wymuszają. Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 Mina miesiac od zalania, nadal zero oznak dojrzewania, ryby wpuszczone, jak narazie super. Ledy ustawilem na 20% biale i na 50% niebieskie. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 A moze głupie pytanie ale czy skale po klejeniu należy przepłukać w wodzie ro czy zwykłej? Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 ro Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartq Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 mam pytanie o tą skałę syntetyczną...gdzie ją kupić... galeria na aquaforest jest...dystrybutorzy sa wymienieni ale żeby któryś pofatygował się i na stronie miał np katalog z gotowymi filarami....to nie znalazłem... ktoś poratuje? Cytuj http:// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach