irek1972 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 Witam wszystkich łebskich morszczaków mam problemik ,pojawiło mi się pełno robali małych i dużych i nie wiem czy zagrażają moim zwierzakom .Jak można je wyeliminować , prosze o pomoc i porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 26 Września 2013 Piękne jak w każdym akwarium - wieloszczety małe - nie ruszaj. (nie łap w palce bo to boli ) Jak znajdziesz takiego ze 30 cm to wtedy go łap Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irek1972 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 widziałem takie po 20 cm straszne ale szybkie ,czy moga zrobic jakąś krzywde i gdzie moge o nich poczytać ,pozdrówko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 26 Września 2013 http://nano-reef.pl/topic/58838-pogromca-wieloszczetow/ http://pl.wikipedia.org/wiki/Wieloszczety http://nano-reef.pl/topic/39025-wieloszczety itp.... itd.... Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misieq51 Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Klasyczny wieloszczet, ja bym go nie ruszał bo z tego co mi widomo są całkiem pożyteczne ( żywią się syfem w akwa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piostu Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Po forum krąży takie powiedzenie, że wieloszczet dopóki nie wyjdzie z akwa i psa nie zadusi to jest pożyteczny a potrafią urosnąć ... Cytuj Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
giant19s Zgłoś Napisano 27 Września 2013 (edytowane) Piotrze dokładnie Swoją drogą wieloszczety które zazwyczaj wychodzą ze stały nie osiągają takich rozmiarów. Wszystko tutaj będzie zależało od wielkości zbiornika w jakim przyjdzie im żyć. W dużym faktycznie mogą urosnąć z racji tego iż będą miały miejsce się gdzie schować. w Małym zbiorniku raczej szybko nasze oko dostrzeże włochatą dżdżownicę wielkości suszonej krakowskiej Osobniki ze zdjęcia żerują zazwyczaj tylko w nocy i podczas karmienia. Są niegroźne nawet dla miniaturowych kiełży. Jedynie o co można by zadbać to o naturalnego wroga, który by pilnował wielkości populacji w zbiorniku by nie stały się plagą. A że kolega ma widzę nie małe akwarium to ze 1 lub 2 mniejsze modele krewetki boksującej by się przydały by tego przypilnować. Edytowane 27 Września 2013 przez giant19s (wyświetl historię edycji) Cytuj 54 litry od Aquael'a ^^, Akwarium: 60x30x30, Oświetlenie: 2x Aquael ECOLIGHT DUO (2x11W), Filtracja/Cyrkulacja: Kaskada FNZ3 1200L\H (aktualnie pusta), HYDOR Koralia Nano 900, Sól: RedCoral, Odpieniacz: brak, Suplementy: brak START - 24.01.2013 - KONIEC 20.06.2015 30 litrów od Aquael'a ^^, Akwarium: 30x30x35, Oświetlenie: Aquael ECOLIGHT DUO (2x11W), Filtracja/Cyrkulacja: Kaskada FNZ3 1200L\H (purigen, chemi pure elite, aniphos, żywa skała) HYDOR Koralia Nano 900, Sól: RedCoral, Odpieniacz: brak, Suplementy: brak START - 22.07.2011 - KONIEC 26.01.2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach