Yarcio Zgłoś Napisano 28 Września 2013 (edytowane) Witam, Mam problem. Kupiłem w tym roku dwa cyrkulatory firmy Reef Circulator 10000 i dzisiaj chcąc je umyć zauważyłem że jeden z wirników ma na magnesie uszkodzoną warstwę ochronną i w tym miejscu była jakby rdza. Chciałem reklamować cyrkulator, natomiast nie mam na niego rachunku. Drugi cyrkulator jest jak najbardziej OK. Miał ktoś taki przypadek i jak aquael podchodzi do takiego tematu ? Widać że jest to ewidentnie jakaś wada, natomiast pewnie bez paragonu nie ma mowy o jakiejkolwiek reklamacji. A może ma ktoś u siebie jakiś niepotrzebny rachunek za ta pompkę he he Jarek Procedurę reklamacyjną opisaną przez Lufta już znalazłem. Edytowane 28 Września 2013 przez Yarcio (wyświetl historię edycji) Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Zdarzyło mi się dwukrotnie reklamować te pompki raz z dokładnie tej samej przyczyny jednakże za każdym razem żądano ode mnie gwarancji a nie paragonu. Wymiana na nowe była od ręki. Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Wyślij do serwisu do Warszawy do rąk Pana Krupińskiego. W przeciągu trzech dni powinieneś dostać Kurierem nową pompę. Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz-pśl Zgłoś Napisano 28 Września 2013 poszukaj karty gwarancyjnej.aquael ma niesamowity serwis, dostaniesz nową pompę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Obecnie zaostrzyly sie zasady w aquaelu i o paragon bedziesz poproszony Z tym ze nieraz odsylaja naprawe z powrotem zapominajac odeslac paragon i tego sobie pilnujcie by nie bylo problemu potem Jarek u Ciebie wada wydaje sie byc fabryczna lub uszkodzenie w przesylce Jesli bedziesz miec problem z rozwiązaniem problemu to Ci pomoge Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 zawsze mozesz wyslac kopie paragonu , kopia jest rownoznaczna z orginalem , jest to nadal potwierdzenie zakupu . setki razy reklamowalem klientom towary na gwarancji z kopia paragonu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Dzięki Jutro wyślę pompkę i zobaczymy co będzie dalej Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach