shoei Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Witam Mam pytanie do kogoś kto się zajmuje klejeniem baniaków ewentualnie ma wiedzę odnośnie technik klejenia baniaków. U siebie zauważyłem bąble w spoinie. Wszelkie rogi sąjej pozbawione tylko jeden ma. Nie zwróciłem uwagi wcześniej czy to było czy się pojawiło. Mam się obawiać i oddawać baniak do naprawy czy niczym się nie przejmować? Niedawno przeniosłem się na wiekszy baniaczek i taki "szczegół" delikatnie mnie zaniepokoił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Gdzie te bąble ? zdjęcie nie dobre ! zrób z drugiej strony,pokaż spoinę od przedniej szyby. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shoei Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Zdjęcie akwarium z przodu nic nie da bo jest tam idealnie położona warstwa. Tutaj w tym zdjęciu mi chodzi o te białe plamy po całej wysokości akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 6 Października 2013 dla mnie nic się nie dzieje jeśli z przodu nie ma bąbli to wszystko ok jeśli by nawet jakiś tam był to nie znaczy ze coś może się stać.Czy to jest nowy baniak czy już jakiś czas jest i to się stało ostatnio? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 6 Października 2013 ja nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się że jeśli pojawiło się to a wcześniej tego nie było to nie jest to normalne i może być niebezpieczne... Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabi1990 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Jak zamawiałem moje akwarium i chciałem aby było klejone na miejscu w mieszkaniu to powiedzieli mi że przy przeźroczystym sylikonie na pewno pokażą się bąble na spoinach ale będzie miało to znaczenie tylko estetyczne... Cytuj Akwarium 1200L + Sump 450L, Odpieniacz BK500, Oświetlenie LED EcoTech Radion XR30W, Cyrkulacja EcoTech VorTech MP40 + MP60, Obieg Tunze Silence Pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 6 Października 2013 A ja slyszalem, ze przy bezbarwnym sie czasami pojawiaja I wtedy kleja jeszcze raz. Ps. Znaczenie estetyczne? Za estetyke sie placi, wiec nie powinno sie to pojawic. Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shoei Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Baniak jest stary ale od nowa sklejany po przewymiarowaniu go. Wymiary 90x40x45 szyba 8mm bez wzmocnień. Ja ze swojej strony porobiłem zdjęcia i bede obserwował czy sie zmienia czy nie. Jak już pisałem możliwe że było to wcześniej ale jak w baniaku nie było życia to człowiek się tak nie przyglądał jak teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 6 Października 2013 (edytowane) to nie są odgazawania ani braki w szczeliwie . Kto zgadnie co to jest ? Nie potrzeba lepszej jakośći zdjęcia Kto kleił zbiornik ? Edytowane 6 Października 2013 przez LLS (wyświetl historię edycji) Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 6 Października 2013 wyszczerbione szkło i nie spolerowana krawedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Dokładnie to są odpryski ,kiepski szklarz ,starsznie przepalony sznyt . Ale mógł to uratować po przez zatępinie szkła,nie mówię już o szlifie . Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shoei Zgłoś Napisano 6 Października 2013 LLS twoja teoria idealnie by pasowała. Co do sklejania akwarium to wykonane było w Lublinie firma Ale-Szklarz. Ogólnie to ładnie jest sklejone ale jednak ten brak szlifu wprowadził mnie w zakłopotanie. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Nie przejmuj się będzie żyło choć defekt może ranić . Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Ja w swoim baniaku mam w spoinach kilka bąbelków i nie ma z nimi problemów, a akwarium ma już jakieś 6 lat. Chociaż te twoje wyglądają inaczej. Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shoei Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Skoro będzie działać to bardzo mnie to cieszy. Szkoda tylko że ten defekt jest na łączeniu dwóch szyb które są przewidziane na ekspozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Nikt nie będzie patrzył na spoiny jeśli akwarium będzie piękne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach