Krakus1 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Bardzo prosze o pomoc w identyfikacji zagrożenia:) Z góry przepraszam, jeżeli temat się powtarza ale nie wiem jak nazywa się ten koralowiec więc nie bardzo miałem jak szukać rozwiązania. Dzisiaj zauważyłem że posiada biały nalot w postaci maleńkich kropeczek na nodze i całe obrzeża w koło ma zbielałe oraz delikatnie zbielały środek. Trzy z czterech widocznych główek ma takie coś. Co to może być i czy można to wyleczyć? Wszystie inne zwierzaki wyglądają ok. Parametry wody z przed tygodnia to: KH - 8 NO3- 15 PO4 - 0,25 PH - 8 MG - 1350 CA - 440 64l OW + 20l sump, Rybki JonaFish, chemia AquaForest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 21 Października 2013 (edytowane) wywal to w ogóle Palythoa http://nano-reef.pl/topic/1756-palythoa-sp-mocno-toksyczna/ Edytowane 21 Października 2013 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HetmanPL Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Niech kolega Krakus poczyta najpierw o tym koralu, zanim zacznie wywalać, musi wiedzieć o zagrożeniach... 120x40x50, MaxpectRazor 160, Jebao WP40, AF +1,+2,+3 & AquaTrend Doser, Weipro+AM OR2500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 (edytowane) Dzięki za szybką odpowiedź. Mam jeszcze dwa takie i proszę o identyfikację i informację czy wywalać: zdjęcie 1: zdjęcie2: O zagrożeniu już czytałem więc bez rękawiczek już tam rąk nie wsadzę Wszystko poszło out ze zbiornika, temat do zamknięcia. Edytowane 21 Października 2013 przez Krakus1 (wyświetl historię edycji) 64l OW + 20l sump, Rybki JonaFish, chemia AquaForest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach