Drobna aktualizacja to już 55 miesięcy - dawno nic nie pisałem - zdjęcia będą jutro.
Powiem Wam, że po tym zmętnieniu wody akwarium nie doszło do swojej świetności przed tego felernego zdarzenia. Mintipora taka zielona, która była po lewej tak trochę wyżej oddałem kumplowi, bo marniała i szkoda było mi by został biały badyl..
Ogólnie korale żyją polipują ale tak se... - tzn spsy tak se, bo reszta rośnie, dzieli się itd...
W ramach eksperymentu - w sumie moje akwa to ciągły eksperyment:) - od ponad tygodnia leje do akwarium "SEACHEM REEF PACK FUNDAMENTALS" - coś w stylu balinga chyba;)
Było już kiedyś KentMarine A+B (przez jakiś miesiąc czy dwa ale jakoś efektów nie widziałem), była przez większość czasu soda oczyszczona - czasami nawet witaminy centrum rozpuszczałem w akwarium hehe;).
Była kranówka przez jakiś rok:)
Lałem po prostu do akwa co mi podeszło pod rękę hehhe
Teraz czas na coś bardziej pro;)
Od ponad tygodnia także karmię lpsy FM LPS GROW+COLOR (robię z tych granulek zawiesinkę i leję na polipy , także na zoa i rico)
Lpsy - rzeczywiście świetnie po takim jedzeniu wyglądają. Reszta póki co bez większych zmian ale zobaczymy co będzie za miesiąc.
Jak pisałem wcześniej zdjęcia jutro jakieś wstawię albo w weekend. Ale wstawię na bank;) (lustrzanka w serwisie, a mój telefon nie nadaje się do fotografowania pod ledami)