Skocz do zawartości

Historia edycji

r_33

r_33

13 minut temu, chwialek napisał:

Układ skał zmienił się pomiędzy 2 a 3 rokiem? Czy tylko po 12 miesiącach doszło nieco więcej skały.

Z każdą coroczną odsłoną wygląda pięknie. Tylko tak trudno zinterpretować co tak naprawdę określa te 7 lat i 2 miesiące. Jedni liczą od przekładki/dokładki do kolejnej zmiany aranżu inni od pierwszego zalania.

Był moment acroporowej obsady co takiego skłoniło Cię do powrotu w obsadę bardziej miękką?

2 miesiąc 7 roku liczę od zalania.

Składy coś doszło ale nie pamiętam już kiedy :)

Aranżacja się zmieniała w czasie wiele razy ;) - wiesz ja nie mam problemu z interpretacją , że akwa mam od ponad 6 lat.

Bo dużo korali jest ze mną prawie od początku - tzn od ok 5 lat (5-6  korali)

A co do acropor - zbyt wymagające. Ja len jestem i np przez pół roku pięknie mi acropory rosły a potem miesiac lenistwa, brak podmian i itp - i od razu acry reagowały blaknięciem kolorów, mniej polipowaly i itp.

Tutaj dużo.latwiej o lenistwo ;)

Czasami nie podmienie wody przez miesiąc czy np przez kilka tygodni nic nie doleje - a akwa działa - korale nie reagują tak ostro .

I  subiektywnie pisząc - ostatnie dwa lata to prawie same wzloty (po tym kryzysie z pierścionkiem miedzianym i cukierkami puderkami).

Teraz wszystko fajnie się kręci - nawet nietrudne sosy. Stylophora fajnie mi zaczęła rosnąć.

Coraz częściej muszę się pozbywać korali, bo po prostu szybciej rosną ;)

r_33

r_33

7 minut temu, chwialek napisał:

Układ skał zmienił się pomiędzy 2 a 3 rokiem? Czy tylko po 12 miesiącach doszło nieco więcej skały.

Z każdą coroczną odsłoną wygląda pięknie. Tylko tak trudno zinterpretować co tak naprawdę określa te 7 lat i 2 miesiące. Jedni liczą od przekładki/dokładki do kolejnej zmiany aranżu inni od pierwszego zalania.

Był moment acroporowej obsady co takiego skłoniło Cię do powrotu w obsadę bardziej miękką?

2 miesiąc 7 roku liczę od zalania.

Aranżacja się zmieniała w czasie wiele razy ;)

A co do acropor - zbyt wymagające. Ja len jestem i np przez pół roku pięknie mi acropory rosły a potem miesiac lenistwa, brak podmian i itp - i od razu acry reagowały blaknięciem kolorów, mniej polipowaly i itp.

Tutaj dużo.latwiej o lenistwo ;)

Czasami nie podmienie wody przez miesiąc czy np przez kilka tygodni nic nie doleje - a akwa działa - korale nie reagują tak ostro .

I  subiektywnie pisząc - ostatnie dwa lata to prawie same wzloty (po tym kryzysie z pierścionkiem miedzianym i cukierkami puderkami).

Teraz wszystko fajnie się kręci - nawet nietrudne sosy. Stylophora fajnie mi zaczęła rosnąć.

Coraz częściej muszę się pozbywać korali, bo po prostu szybciej rosną ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.