darek34 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2013 Czy może ktoś używał lub używa preparatu wymienionego w tytule. Proszę o informację jakie są po tym efekty i czy warto je stosować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 12 Listopada 2013 Widziałem w działaniu te bakterie, już po pierwszym użyciu woda jest kryształ. I rzeczywiście obniżają azotany i fosforany, ale to po kilkunastu dniach warto mierzyć dopiero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 zamowilem w reffshop na probe, dam znac jak dziala. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Wczoraj preparat dotarl z reefshopu (dzieki za blyskawiczna wysylke i extra pakowanie) i faktycznie po podaniu woda robi sie krysztal, na szybach pojawilo sie odrazu mnostwo planktonu. Dam znac jak dziala po uplywie dluzszego czasu. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 W jaki sposób dozujecie te bakterie ?? raz na tydzień, czy rozbijacie tygodniową dawkę na dawki dzienne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 w instrukcji masz napisane, dozowanie jest uzaleznione od wieku zbiornika. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 zastąpiliście tym preparatem jakiś inny,tzn czy wcześniej laliście inne bakterie?i czy po przejściu nie było komplikacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 W instrukcji są zapisane dawki na tydzień, ale np. w przypadku grotecha ABC też są dawki tygodniowe a lepsze efekty są jak rozbijamy to na dawki dzienne, stąd moje pytanie. Jakie efekty po około 2 tygodniach zauważyliście ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Napewno mozna podzielić dawke tygodniowa na dzienna, ja leje raz w tygodniu po podmianie ale zbiornik ma juz 6 lat bez restartu. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 A jakieś efekty Piotrze zauważyłeś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Marcin nie mierze ostatnio parametrow ale tak pieniacego odpieniacza jeszcze nie widzialem, codziennie zbiera pol kubka urobku. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Używasz może równo z nimi rowaphos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Nie tylko purigen. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawulon Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Piotrze czy trzeba przechowywać w lodówce? Cytuj New project 75×60×60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Szukalem na opakowaniu i nic nie pisze, nie ma tez podanego terminu przydatności. Jesli by ktos wiedzial jak przechowywac i jaki jest termin przydatnosci niech da znac. Z tego co wyczytalem na niemieckim forum bardzo dobre efekty mozna uzyskac stosujac ten preparat rownolegle z Bacto Blend Fauny. Mozna tu poczytac jesli ktos zna niemiecki: http://www.meerwasse...una-marin-baks/ Edytowane 6 Grudnia 2013 przez Piotr1 (wyświetl historię edycji) Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_warszawa Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 Rozumiem, że jest to preparat zawierający bakterie? Używam obecnie Microbe Lift Special Blend, baniak start od tygodnia. Lać dalej czy zmienić? Cuchnie straaasznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2016 A czemu chcesz zmieniać? Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amarant Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2016 A czemu chcesz zmieniać? Wysłane z Tapatalka Pewnie dlatego, że cuchnie. Ja stosuję je ponad pół roku i jestem zadowolona. Później mniej śmierdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_warszawa Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2016 Pewnie dlatego, że cuchnie. Ja stosuję je ponad pół roku i jestem zadowolona. Później mniej śmierdzi. Idzie przywyknąć ? Tak tylko pytam, bo być może ktoś z własnego doświadczenia może polecić zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 a ja mam pytanie jak to się ma w połączeniu z peletkami ? stosuje może ktoś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach