Skocz do zawartości
lukasz_dyn

Lepsza pompa do Turboflotor 750

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Bardzo proszę o opinię czy ten odpieniacz będzie prawidłowo funkcjonował i poprawi swoją wydajność (ma obsłużyć 250L) przy zmianie pompy na lepszą niż dedykowana.

Myślałem o zastosowaniu BP1202 - 1100L/h na igle, ale może macie jakieś lepsze pomysły co do pompy? No i czy to w ogóle ma sens...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Aquabee 2001 na wirniku delteca igiekowym i pieni super, wydajnosc klika razy wieksza od AM 2500. Tu masz watek:

http://nano-reef.pl/topic/17687-aquamedic-ph-2500-v-aquabee-2001-1/

Zastanawiam sie nad Tunze Hydrofamer lub Eheim ale nie wiem czy nie beda za mocne.

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.

Tylko z tego co widzę to masz Turboflotor Multi. Obawiam się czy 2000l/h będzie miało możliwość przepłynięcia przez 750-tkę bez wywalania piany lub powietrza. Jeśli to nie problem to chętnie skusiłbym się na takie rozwiązanie lub na new jet 2500 (o ile jest możliwość założenia tam zwężki na wlocie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eheim jest fajny bo ma mozliwosc plynnej elektronicznej regulacji wydajnosci przeplywu od 800 wzwyz ale nie wiem jak pieni bo jest malo popularny.

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.