SoQł Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, zdecydowałem się zapytać na forum czym mogą być spowodowane przebarwienia na mordce Lineatusa (zdjęcie), ma je już ponad miesiąc z tym, że myślałem iż podawanie witamin i czosnku w pokarmach poprawią sytuację. Rybka ogólnie zachowuje się dość dziwnie nazwał bym to "rybim ADHD", pływa wzdłuż przedniej szyby ocierając mordą o nią, stroszy się i ogolnie wygląda to jak by walczyła z własnym odbiciem. Może ktoś z was miał taki przypadek, jakaś choroba czy te typy tak mają? Jak pomóc w takim wypadku? Pozdrawiam. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez SoQł (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2013 Możesz napisać gdzie ją kupiłeś bo ja miałem to samo u żółtka i brodacza oba już padły Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2013 Kupiłem jakieś pół roku temu w sklepie z Polkowic i nic mu innego nie dolega, mam jeszcze hepatusa najbardziej podatny pokolec na choroby, czysty jak łza i brak niepokojących objawów. Nie mam pojęcia co może być powodem tych przebarwień ale po innych rybach w zbiorniku nie zaobserwowałem zmian w zachowaniu, czy też objawów jakiś chorób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2013 Może to coś pomoże. http://aqua-reef.pl/topic/22-najcz%C4%99stsze-choroby-ryb-morskich/ Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach