ikris Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 Dzisiaj po podmiance zauważyłem, że kilka małych włochatych wężowideł, prawie w jednym czase wyszło z ukryć i nastroszone zaczęło wypuszczać coś białego. Wyglądało to jak z filmu "wężowidła atakują rafe" Czemu tak robiły? Cytuj opti 100/40/50, odpieniacz Deltec SC 1455, obiegowa NJ 4500, oświetlenie Blau Lumina 639 T5 6x39W (5 włączone), cyrkulacja Jebao RW-8, sól Preis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 Robiły sobie dobrze, a to białe to możesz się domyśleć, co to było Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikris Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 Robiły sobie dobrze, a to białe to możesz się domyśleć, co to było tak na odległość? czyli zmiana na lepszą sól mogła je "ożywić" Cytuj opti 100/40/50, odpieniacz Deltec SC 1455, obiegowa NJ 4500, oświetlenie Blau Lumina 639 T5 6x39W (5 włączone), cyrkulacja Jebao RW-8, sól Preis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 Myślę, że rodzaj soli nie miał tutaj większego znaczenia, chodziło raczej o zmianę parametrów fizycznych: temperatura, zasolenie... to nie jest nic nadzwyczajnego i takie masowe rozmnażanie się wężowideł po podmiance zachodzi dość często. Oczywiście, w niczym to zbiornikowi nie szkodzi a wręcz przeciwnie, korale mają smaczny posiłek Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikris Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 Ciekawe zjawisko, wyglądało to jak zmasowany atak na korale i ryby Cytuj opti 100/40/50, odpieniacz Deltec SC 1455, obiegowa NJ 4500, oświetlenie Blau Lumina 639 T5 6x39W (5 włączone), cyrkulacja Jebao RW-8, sól Preis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Mi ostatnio jeżowiec się spuszczał do wody. niestety mam tylko jednego, wiec to bardziej taki onanizm był :-D Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach