Komarek Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Witam kochani Wracam dziś do domu - patrzę obieg nie chodzi. Pompa podłączona do sieci,stoi. Obudowa gorąca. Wyjąłem - myślę coś ją zablokowało. Ale nie- wszystko normalne. Załączam - chodzi. 20-30 min i znów staje. Wyłączam - obudowa ciepła. Ostygnie i znów działa. Ogólnie jest tak - chodzi,chodzi i nagle stop. Czas - różnie 15 min,godzinę.... Kto ma pomysł co z tym fantem zrobić?..... Marek@mobilnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 wymiana, Ci jedynie zostaje Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 To to na pewno sprawę rozwiąże. Ale co padło? Termik? Można się do niego jakoś dobrać.... ? Marek@mobilnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Miałem to NJ 4500. Pompa do wymiany. Pracowała 2,5 roku. Sprawdź jeszcze ośkę. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Zgadzam sie z przedmowca,tylko wymiana,gdyz silnik jest zasylikowany... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 może wymocz ją w occie albo kwasku z wodą,wyczyść może coś ją blokuje i pomoże Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Hmmmm Wymoczymy - zobaczymy :-) Na razie zdjęta część obudowy - szara pokrywa ze zadu. Może poprawiło to chłodzenie,,,ale na razie ( opłukać) pompa idzie bez przerwy ponad godzinę.... Marek@mobilnie :-) Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Komarek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Ok,jak coś będę dzwonił Dzięki za pomoc :-) Marek@mobilnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach