luft Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Witam wszystkich w Nowym Roku Problem wg informacji jakie otrzymałem od producenta był z niektórymi modelami Razor 160W z serii 1211, które do Polski trafiły w niewielkiej ilości. Dmuchając na zimne zamówiliśmy z miejsca sporą ilość "zapasu" modułów wraz z częściami obudowy, które posiadają izolację przeciwpożarową. Tak jak napisał Akvarius w Polsce na serwis przyjęto zaledwie kilka Razorów. Czas wymiany części od dostarczenia przesyłką na serwis lampy do odesłania trwa zazwyczaj 2 dni robocze, a dostarczona lampa osobiście naprawiona zostanie "od ręki". Wszystkie lampy z dystrybucji Polskiej posiadają 2letnią gwarancję i zapewniam, że jeśli ktoś po tym okresie będzie mieć podobny problem nie pozostanie sam sobie. pozdrawiam Mariusz Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milek Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2014 Wiec bylem w sklepie gdzie kupilem lampe i mam do tygodnia dostac czesc do wymiany,moglem zostawic lampe ale mam dosc daleko zeby jezdzic tam i spowrotem,stwierdzilem ze wymienie go sam,niebylo zadnego problemu a ten tydzien to dlatego ze czesc wysylaja z Angli. Cytuj 330+70sump,cyrkulacja12000+3200+4000l/h,oswietlenie2*150HQI+2*39w blue,odp TMC V2 Skim 800,ok 55kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2014 Koniecznie reklamuj, o ile zniekształcona obudowa może być problemem bo wiadomo transport czy coś i dlaczego wcześniej tego nie zrobiłeś (nie zgłosiłeś) to naklejka może sugerować coś innego. Piszę to jako były właściciel firmy co prawda komputerowej ale miałem różne cyrki z RMA i producentami. Jak najszybciej skontaktuj się z producentem i ślij na RMA. Pozdrawiam. Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uciu Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 mnie też to trochę zraziło do tej lampy a był to niewątpliwie faworyt:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Nie zrażaj się do Razora, to bardzo dobra lampa, a jej awaryjność na tle konkurencji jest naprawdę znikoma, do tego bardzo dobrze funkcjonujący serwis w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milek Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2014 Dostalem ta czesc i wymienilem,mogli by to zrobic w sklepie ale musialbym jezdzic tam i spowrotem,trwalo to ponad tydzien a lampa pracowala na zmniejszonych parametrach,mam nadzieje ze teraz bedzie ok Cytuj 330+70sump,cyrkulacja12000+3200+4000l/h,oswietlenie2*150HQI+2*39w blue,odp TMC V2 Skim 800,ok 55kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gus Zgłoś Napisano 30 Marca 2014 Cześć, Wczoraj zauważyłem nadtopienia w okolicach drivera na swoim Razor 16k 160W. Pracowała berz problemu pół roku.Seria inna niż piszą na forach tj. R4A16k-1303-xxxx. Lampa kupiona niestety w Niemczech. Nie wiecie czy polski dystrybutor serwisuje także lampy kupione za granicą? Cytuj Marek Akwarium 90x60x66, 2xTunze 6045, Maxspect Razor 16k, Sump 80x40x40, Tunze Silence 1073.40, Biopellety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 30 Marca 2014 skontaktuj się z Luftem. Z pewnością będzie wiedział co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gus Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 Skontaktowałem się z niemieckim dystrybutorem jak sugerował Luft. Mam nadzieję że podeśla mi części, bo nie mam zastępczej lampy. Narazie lampa jedzie na 50% mocy i driver się nie przegrzewa. BTW. mimo problemów polecam każdemu tą lampę Cytuj Marek Akwarium 90x60x66, 2xTunze 6045, Maxspect Razor 16k, Sump 80x40x40, Tunze Silence 1073.40, Biopellety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gus Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 Dystrybutor na europę odpowiedział po godzinie - podeślą 3 zastępcze części z Francji. Dostałem też instrukcję z obrazkami jak wykonać podmianę Cytuj Marek Akwarium 90x60x66, 2xTunze 6045, Maxspect Razor 16k, Sump 80x40x40, Tunze Silence 1073.40, Biopellety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xroksana22 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2014 od kiedy w wrzesniu 2013 zobaczyłam ta lampę w Katowicach w Akwa Swiat i po przeczytaniu informacji na stronie producenta tez chcisłam ją kupic do planowanego 300l zbiornika teraz mysle ze lepiej bedzie jak wybiorę inne ledy ze sklepów na Sląsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2014 bardzo dobre lampki Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2014 Także ją kupiłem ale nie byłem zadowolony do końca... Niby nic jej nie dolega bo ładne kolorki daje i sie nie popsuła ale jak bym nie dołożył 2xt5 to była by lipa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fok Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2014 U mnie świeci drugi rok bezproblemowo, mało tego jest to sprzęt godny wydanych na niego złotówek. Pod LPS-y jest wręcz idealny natomiast pod Sps-y trzeba by było go "dopalać"(oczywiście zależy od zbiornika-mowa o moim). Mam zbiornik 90/50/50 i jest powieszony 18cm nad zbiornikiem. Mam porównanie z dwoma modelami DiY(znanych nam majsterkowiczów) i jednym markowym modelem powiem tak- komisyjnie stwierdziliśmy że jest ThaBest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach