Zabster Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Ciekaw jestem czy ktoś z forum lata na wykopki z wykrywaczem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omada Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Przyznam się ,że myślę o tym od jakiegoś czasu,jedynie blokuje mnie myśl na temat naszego prawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Zabster: jestem na finiszu zakupu Retusa Argo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Ja myśle cały czas o garrecie euroace na początek starczy miałem starego fishera i przyszła pora na wymiane . Prawo jak prawo trzeba działać zgodnie ........ z sumieniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 ...ja już nie grzebie. Kiedyś grzebałem, wykopałem bombę...takę ok 120 cm i z 60 kg wagi....przestałem Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Takie magazynki tez mi się zdażały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 po urodzeniu dziecka powiedziałem Kalinie, że wykrywacz metali to jedyne chłopięce marzenie z rzeczy materialnych, których nie zdążyłem jeszcze zrealizować Kiedys coś tam poczytałem i taki jaki mi sie podobał kilka lat temu to kosztował około 6 tys zł. A co polecicie ze sprzętu, który będzie już narzędziem dobrym, a nie zrujnuje amatorskiego szperacza? Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 ..dlatego właśnie nie grzebię, stuknę łopatką nie w tę część bomby w którą trzeba i jedyne co usłyszę to huk a później "daj Boże" jak św. Piotr otwiera mi bramę i tyle Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 zabster: z chęcią na wiosne sie z Tobą wybiorę na jakieś wykopki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 zabster: z chęcią na wiosne sie z Tobą wybiorę na jakieś wykopki ..apropo wykopków.. jakiś czas temu kolega z .....(nie mogę podać jednostki), który działa w terrorze ujął z zespołem zabójcę....cisnęli go gdzie zakopał (bo zakopywał zwłoki) zwłoki. No i im powiedział, że tu i tu (pola tuż przy miejscowości Mława). No i rano umówiony wyjazd, radiolki i prokurator itp. Każdy policjant latał, szukał .. prokurator mówi że to bardzo pracowici ludzie są... a okazało się że chłopaki szukali suchych gałęzli na ognisko - wiedzieli że koleś wali w chu... hahahahha Nic wtedy nie znaleźli, ale rzeczywiście zwłoki zostały odnalezione ale nie tam.. ...tak mi się właśnie wykopki przypomniały Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 każdy ma jakiś klucz poszukiwań mnie się marzy połączyć rekreację górską w terenach dziewiczych, z dala od ludzkiej zabudowy i sobie chodzić... a nóż jakiś meteoryt, czy inna ciekawostka co do bomby to rzeczywiście brzmi groźnie no mnie się marzy takie urządzenie, które wskazuje rodzaj metalu, wielkość, szacowaną głębokość Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) No to super własnie szukam kogoś do wypraw bo moja dziewczyna mi marudzi strasznie Jedni jeżdżą na motorach inni z wykrywaczem a co mam zrobić ze lubie i to i to Kopać trzeba z rozsądkiem Luft są i takie tylko kwesta zaplecza finansowego Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Zabster (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 a Ty czego używasz i co Cie sklonilo do takiego wyboru? jaki sprzet na początek? Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Ja kupiłem pierwszy wykrywacz dobre 10 lat temu jakis używany fisher . Trochę go przerobiłem i tak smigałem .Kompletnie żadnych bajerów nie miał tylko wył na każdy metal. Troche poczytałem na forum odkrywca i polecają go dla początkowo i średnio zaawansowanych . Kwota 1200 pln firma garret dość mocna na rynku . Model podobno się nadaje zarówno do militarki jak i monet Prosty w obsłudze a miałem jeszcze w reku polski produkt armand i dla mnie masakra Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Zabster (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Zabster to może tak w przenośni podmienimi się dziewczynami? Moja jest od wykrywki, wykopalisk itp. Ja robię tylko za kierowcę no czasami mnie zapędzi do łopaty. Interesują ją tylko "monetki" i notabene posiada odpowiednie zezwolenia na terenie województwa Warmińsko-Mazurskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Kurde no to super dziewczyna tylko pogratulować . Ja niestety nie posiadam żadnych zezwoleń a na mazurki często śmigam zawsze można pokopać razem jak to mówią co dwie łopaty to nie jedna i czołg damy rade wyrwać z ziemi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciej72 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Łukasz hobby fajne ale prawo w naszym kraju dotyczące tej dziedziny kuriozalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Pewnie ze chodze,ze sprzętu mam Smętka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) No niestety ostatnia duża akcja pod Legnicą . Gość znalazł monety za stodołą u siebie na polu dopadli go na allegro przy próbie sprzedaży . Wartość 30 000 pln . Łażę już trochę bardziej amatorsko nikt do mnie się nie przyczepił . Dołki po sobie zakopuje i nikomu krzywdy nie robię . Wszystko zgodnie z sumieniem wiadomo nie będę leciał z każdą łuską , monetą , czy szrapnelem do archeologa ale bursztynową komnatę już bym oddał Chyba żeby znalazł się jakiś plantator koki z Boliwii sorry dziś leciał vinci w TV Bober własnie będąc w Twoich rejonach wpadłem na pomysł nowego wykrywacza piękne tereny . Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Zabster (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Łukasz hobby fajne ale prawo w naszym kraju dotyczące tej dziedziny kuriozalne. A dlaczego tak piszesz? Tutaj link (kliknij)co teoretycznie trzeba zrobić np. w Warszawie, żeby zdobyć pozwolenie. Żona należy do Towarzystwa, które założyło grupę poszukiwawczą. O zezwolenie stara się osoba oddelegowana przez grupę. Zezwolenia są imienne i obowiązują na wskazanym terenie. Zazwyczaj poszukiwania odbywają się na terenach leśnych więc trzeba zwrócić się do Lasów Państwowych lub zarazić jakiegoś dyrektora pasją poszukiwań i problem z głowy. Na terenach rolnych o zgodę pytamy rolników, którzy po zbiorach zazwyczaj nie mają uwag co do kopania na ich ziemi. Tutaj link do strony towarzystwa (kliknij) jest tam np. regulamin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmielu243 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Nie mogę znaleźć lepszego artykułu w sprawie odnalezienia skarbu w naszej okolicy przez znajomego. Jest kilku fanatyków w naszej okolicy z garretam. Obecnie sprzedałem swój wykrywacz, ale mam zamiar kupić garrett z funkcją wykrywania złota Na trzeciej stronie jest ten artykuł http://94.23.222.79/zasoby/magazynkci/Magazyn2013-200.pdf Cytuj Red sea max 250 ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 W/g numeracji biuletynu to na 5 stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Dzięki za informacje o pozwoleniach może się złoży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Nie chodzę z wykrywką ale lubię sobie eksplorować Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 23 Lutego 2014 Dziś w tak piękny dzień wybrałem sie na pierwsze poszukania . Sprzęt dostałem do testów od hurtowni z którą współpracuje. Chodziłem jakieś 3 godzinki . Wpadłem w jakieś ruskie transzeje i efekt : amunicja ppsz-a i mosin, pocisk czołgowy, troche łódek amunicyjnych . Liczyłem bardziej na III rzesze ale dobre i to . Ziemia super do kopania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach