strugas Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2014 Witam Mam pytanie do wyspiarzy jak u Was wygląda woda po RO i DI po powodzi, jakiś tydzień przed świętami zapodałem nową żywicę mam dwa kartridże, w ubiegłą niedzielę szykowałem podmiankę i standardowo sprawdziłem wodę TDS em i tu zonk pokazało mi się że woda ma 6 , sprawdziłem wodę po membranie i tu w ogóle kosmos TDS 35 myślałem że membrana padła, ale mam dwie jedna do celów spożywczych, druga tylko do baniaka, na obu to samo . Po przepłukaniu membran wróciło wszystko do normy TDS pokazuje na domowej 7 a na baniakowej 5. Teraz mam pytanie jak to wygląda u innych. Pewnie coś dodawali do wody bo ujęcia były pozalewane, Żywica poszła oczywiście do wymiany Pozdrawiam Robert Cytuj Baniak 121x61x61 front i lewa strona opti 435l. sump 170l, dolewka 35l, odpieniacz Darek B30 , powrót jebao 6000l, 1x Tunze 6065 jebao wp40, Maxspect Gyre 150, światło hybryda 6x54w +196 led Leszek, dolewka tunze osmolator, Mój baniaczek. http://nano-reef.pl/...-650l-w-obiegu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2014 Przed swiatmi zmieniem zywice to sparwdze i dzisiaj. Z historii z przed roku z fosforanami w wodzie w okresie ziem test na PO4 tez pasuje zrobic. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach