LUK4344 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Witam, Czy ktoś ma jakieś doświadczenie lub wiedzę odnośnie wysyłki suchej skały do UK. Chodzi mi o to czy nie zostanie potraktowana jako np. martwe koralowce. pozdrawiam Łukasz Cytuj Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa. levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 No ale czy jest sens jak mozna kupic po sklepach po 5f/kg Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Po co chcesz wysyłać skałę do UK? Przecież możesz ją kupić na miejscu (i suchą i żywą). Po co utrudniać sobie życie? Kurcze Grzegorz mnie ubiegł Edytowane 23 Stycznia 2014 przez tist (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaspy Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Myślę że istotna może być informacja skąd ma być wysyłana (EU/nie EU) i pewnie jakim transportem. W razie wątpliwości najlepiej skontaktować się z DEFRA, będziesz miał informacje z pierwszej ręki. BTW, w UK dobrej jakości żywa skała (żadnych trupów, smrodu czy dojrzewania - można wkładać do działającego zbiornika) dostarczana do domu w ciągu 24 godzin kosztuje 10 funtów za kilogram, więc nie wiem czy gra jest warta świeczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Busem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Pytanie dotyczy suchej skały, a taką można kupić nawet taniej niż 5 funtów za kg. Są sklepy, które wyceniają poszczególne kawałki (nie znam kryteriów), dzięki czemu można dostać fajną skałkę w dobrej cenie (znalazłam 3kg skałę za 6,70). Z LR jest inna historia bo co sklep to inna cena/jakość (mimo, że zbliżone ok 10fuli/kg) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
w0y7a5 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2014 No ale czy jest sens jak mozna kupic po sklepach po 5f/kg Grzegorz czy moglbys wkleic pare linkow, podac kilka przykladow gdzie mozna kupic w UK sucha i zywa skale dobrej jakosci? moze masz wiedze, gdzie w UK mozna kupic sucha skale typu AF (gdzie wymodeluja mi skale na zamowienie dostosowana do wymiarow zbiornika)? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach