Guban88ok3m Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Witam. Czy ma ktoś z was doświadczenia w hodowli krabów skrzypków ? Wiem że jest to krab słonowodny , znalazłem go też na sklepach z akwarystyką morską także myślę że na tym forum znajdę cenne informacje na ten temat. Miałem kraba tęczowego ale niestety nie przeszedł pomyślnie 6 wylinki i padł. Teraz mam puste akwa po nim (74 l) i zastanawiam się jak je zagospodarować.W akwarystyce morskiej jestem nowicjuszem także na razie zbieram cenne informacje podstawowe na temat prowadzenia jak i zakładania akwa morskiego. Może założę małą rafę a może kraba czas pokaże na razie edukacja Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Guban88ok3m (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koma Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Nie dam głowy a teraz nie sprawdzę, bo zablokowali, ale chyba w którymś angielskojęzycznym koralu (http://www.reef2rain...rab-references/ ?) było coś o tych krabach ( kojarzę jakby jednego z tego co mi zwraca google dla obrazków). Tutaj ludzie mają akwaria z koralami i nie wiem czy ktoś trzyma takiego kraba ... to jakby trochę inna bajka. Edytowane 31 Stycznia 2014 przez koma (wyświetl historię edycji) Cytuj Nano reef -homar only + reefmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2014 Skoro nie chcesz puki co zakładać rafki, polecam jako jedyne zwierzę w zbiorniku krewetkę modliszkową - jej piękne kolory a i styl życia i żerowania powala na kolana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guban88ok3m Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) http://www.sadistic....ie-vt197744.htm chodzi o tego warjata ? nie raczej nie , wolałbym poczekać skompletować sprzęt i założyć rafkę.A po za tym ta krewetka to jakaś nieobliczalna jest jak zaczęła by walić w akwa hehehe .Jeśli nie te skrzypki to rafka , wtedy mogę mieć pustelniki np. Puki co to czekam może ktoś się znajdzie co ma skrzypki na tym forum. Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Guban88ok3m (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 to zupełnie inne stworzenia, ????? Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guban88ok3m Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 Porównujesz skrzypka i modliszkową ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombsheep Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 Wybaczcie za offtop, ale czy wiecie może gdzie w naszym pięknym kraju można nabyć krewetkę modliszkową? bombsheep pozdrawia mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jogi_18 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 chyba w skrzydlicy mieli do oddania nawet chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach