Skocz do zawartości
kinia87

REEFMAX Bydgoszcz, pierwsza solniczka ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Rozgwiazda ma się dobrze, dziękuję :)

Mój lasek wciąż rośnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam swojaczkę:) chętnie popatrze na relację zwłaszcza że sam zalałem baniaczek 3 dni temu:)

8563_8805.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak miło, kolejna osoba z Bydgoszczy!

Mała przerwa była, bo przez ostatnie kilka dni byłam trupem (ospa :/) pomału dochodzę do siebie... a zatem czas na aktualizację :)

post-23157-0-28841000-1394554610_thumb.jpgpost-23157-0-08413400-1394554611_thumb.jpgpost-23157-0-85111700-1394554611_thumb.jpgpost-23157-0-68078200-1394554612_thumb.jpgpost-23157-0-47296300-1394554613_thumb.jpgpost-23157-0-40154400-1394554614_thumb.jpgpost-23157-0-24499300-1394554615_thumb.jpgpost-23157-0-21756600-1394554616_thumb.jpgpost-23157-0-44991400-1394554617_thumb.jpg

jutro dojeżdża kolejna porcja korali... więc już zacieram ręce :) pomału coś się dzieje :)

8392_8635.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coraz lepiej to wygląda, pozdrowienia

Mój lasek wciąż rośnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam zazdrościć :) super Ci to wychodzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Robi się coraz ładniej. Śledzę rozwój, bo sama jestem na etapie zakładania zbiorniczka. Kleiłaś skałę, czy sama leży tak stabilnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuję Wam bardzo, ale nie chce zapeszać... troche mnie martwi zbyt delikatny proces dojrzewania... tzn. nie, żebym się jakoś specjalnie tym martwiła... ale praktycznie jest cichosza. Jakieś delikatne brązy na piachu wchodzą i pojedyncze nitki wyłażą, ale co wylezie, to ekipa czyszcząca zaraz "pozamiata" i niewiele tego zostaje.. w sumie to chyba powinnam się cieszyć, ale ja coś wyczuwam armageddon w powietrzu, jak rąbnie, to nie poznam akwarium ;)

co do skały, nie była klejona, wszystko się trzyma stabilnie. Ale trochę było udręki z ustawieniem... chyba z 5-6 razy zmienialiśmy ;)

8392_8635.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i sielanka sie skonczyla..

boksujaca na moich oczach zabila wundermani :( i wlasnie ja konsumuje.. no to chyba sie z boksujaca pozegnamy...

8392_8635.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ambonesis zabijały. Czytałem,że ponoć w małych zbiornikach krewetki nie lubią konkurencji... :D

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mi jej żal strasznie... nie spodziewałam się, że z boksującej taki agresor będzie.. :/ całą noc wcinała wundermanii i dalej ją pożera... jest gdzieś w połowie.. :(

Wczoraj dotarła paczka z niebieskimi grzybami x2, rhodactisem i skałką czerwonych zoa :) no i nie powiem, robi się czadowo :) przy okazji polecam zakupy u Gibraltara - wszystko pięknie zapakowane przyjechało, zoa normalnie biją po oczach! rewelacja!

Wieczorem wrzucę foty :)

8392_8635.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie jedno stworzenie zniknie w brzuchu reszty obsady... Tak to jest.

Kiedyś miałem od małego skalary i neony. Żyły w zgodzie. Aż neony zaczęły znikać... Znajdowałem kawałki ogona lub głowę. Wybiły 30szt w tydzień.......:rolleyes:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam fajnie zapowiada sie akwa :)

Mam pytanko skąd koleżanko kupujesz życie ? na nakielskiej w bdg jest sklep zaglądałaś tam ? z chęcią posłucham opinii

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam kolegę z Torunia :)

oczywiście, sklep na Nakielskiej odwiedzam :) na razie zakupiłam tam krewetki, kraba, rozgwiazdę, ślimaki, piach i różne dodatki typu bakterie, siporax etc. Jeśli chodzi o korale to na razie udało się je zdobyć dzięki uprzejmości zasolonych kolegów z Bydgoszczy (Marek123, Thorgal). Ostatnia porcja dojechała z Wrocławia od Gibraltara - polecam zakupy u kolegi, zoanthusy świecą aż miło! rhodactis pompuje pięknie :) Trochę miałam obawy, bo pierwszy raz kupowałam z przesyłką z innego miasta, ale zupełnie niepotrzebnie. Wszystko pięknie zapakowane w pojemniczki z wodą, kilka h i na miejscu :) Na Nakielskiej zapewne też zakupię jakieś korale niebawem :) no i rybki - to na pewno :) ale zanim wpuszczę pierwsze 2 rybki (błazenki) chciałabym im ufundować euphylie ;) i możliwe całkiem, że nastąpi to na Nakielskiej, co by miały gdzie się czaić :] No i coś z tą wredotą boksującą muszę zrobić, bo właśnie doczytałam, że agresywna boksująca niekoniecznie lubi się z błazenkami :/ Ale generalnie polecam sklep na Nakielskiej, dobre ceny, dostawy co jakiś czas, więc jest w czym wybierać :)

8392_8635.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie jedno stworzenie zniknie w brzuchu reszty obsady... Tak to jest.

Kiedyś miałem od małego skalary i neony. Żyły w zgodzie. Aż neony zaczęły znikać... Znajdowałem kawałki ogona lub głowę. Wybiły 30szt w tydzień....... :rolleyes:

pozdrawiam

:o no to niezła masakra... Ja należę do grona wrażliwców i ze łzami w oczach patrzyłam jak boksująca zabija i zjada wundermani.. zresztą.. cały czas ją je od wczoraj, w tej chwili ma zjedzone jakieś 3/4.. Ale żebym ich kurna nie karmiła! artemię dawałam... co by nie miały za mało żarcia - no to źle, lepiej wpierdzielić koleżankę... :cursin:

8392_8635.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwarium ładne. Bokserka też piękna jest.

Tak to już bywa - prawo silniejszego....

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiście przykra historia, ale tak jak komarek napisał, life is brutal. a z inne j beczki, to jak stoisz z parametrami po miesiącu? bo w podpisie masz testy z lutego i zastanawiam się jak to teraz wygląda. no i czekam na zdjecia nowych nabytków %29.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testy bedziemy robic dzis wieczorem, wiec zaktualizuje wszystko :)

a teraz, żeby nie być gołosłownym co do boksującej - proszę:post-23157-0-22800300-1394730368_thumb.jpg

dzisiaj wypatrzyłam coś nowego w zbiorniku... wydaje mi się, że to jakaś rozgwiazda, ok. 1,5cm, ale jest dość gruba, pomarańczowa w środku, niebieska naokoło. Ktoś ma jakiś typ? post-23157-0-43085600-1394730369_thumb.jpg

8392_8635.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej to jest Asterina szybko się dzielą i mogą zjadać zoa

Edytowane przez proflo (wyświetl historię edycji)

Opti 60x30x35 (63L), Tunze 9002, Hagen glo T5 2X24W, Eheim Jager 75W, Newa Wave 1.6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety kolego masz racje :/ no to radosci nadszedl kres ;)

trzeba będzie odłowić precz

8392_8635.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem przed założeniem baniaka 200l , bede śledził temat i czekał na informacje jak sprawdzi sie życie z nakielskiej fajnie by bylo gdyby opinie były przychylne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.