Amatricis Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Hmmm... używam tego testu od lat w słodkim i po postawieniu morskiego też w nim. Aż przejrzałam tą książeczkę w środku, tam nigdzie nie ma informacji, że on się nie nadaje do akwarium morskiego, wręcz przeciwnie - wprost jak napisane, że do stosowania w akwariach słodkowodnych, słonowodnych i w stawach. Koledze PawelL się coś pomyliło I też uważam, że to dobry test. W ogóle testy JBL są według mnie ok. Cytuj 150l, wymiary 60x50x50, filtracja reefpack 250, oświetlenie 4x24W, 12 kg LR, 18 kg LS, start 7.01.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 po4 chcecie sprawdzic to tylko hanka ,a testy kropelkowe to salifert ,rowa ,reszta do kosza i nie zawracajcie sobie głowy i nie kombinujcie Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Też go stosuje od 2 lat, dla mnie jeden z lepszych testów kropelkowych na PO4. Kropelkowe to JBL ma Ca, Mg, KH, ale PO4? Test kropelkowy polega na liczeniu kropli aż do zmiany koloru. JBL PO4 to test kolorymetryczny (no chyba że jest jakiś inny o którym nie wiem). P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krajca Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) Co do testow JBL to przejechałem sie na tescie na magnez i kh inne testy miały te same wskazania co salifert i red sea Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk Edytowane 4 Marca 2014 przez Krajca (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 210L Red Sea Max, Panel 40L, Oświetlenie 6x39W 2x Arcadia Hybrid , 2x Arcadia Deep Blue, Cyrkulacja 2x Jebao WP25 z twin controlerem, Skimmer org od Red Sea w panelu. Balling Aquaforest kompletny z komponentami. Sól Aquaforest Reef Salt Testy wody Red Sea Pro oraz Hanna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msciszarek Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) Kropelkowe to JBL ma Ca, Mg, KH, ale PO4? Test kropelkowy polega na liczeniu kropli aż do zmiany koloru. JBL PO4 to test kolorymetryczny (no chyba że jest jakiś inny o którym nie wiem). P. Dzięki kolego za uświadomienie Człowiek całe życie się uczy. Edytowane 3 Marca 2014 przez msciszarek (wyświetl historię edycji) Cytuj Arek.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach