Skocz do zawartości
MaciejK

Jaki krab nie agresywny

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie krab jest nie agresywny i nie bedzie atakował innych mieszkańców??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mithrax crab je tylko glony...

Akwarium 1200L + Sump 450L, Odpieniacz BK500, Oświetlenie LED EcoTech Radion XR30W, Cyrkulacja EcoTech VorTech MP40 + MP60, Obieg Tunze Silence Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Percnon gibbesi,pracowity i nieagresywny

Tu byłbym ostrożny. Na forum jest wątek że bywa że atakują. Nawet eRybka dała ostrzeżenia że jednak może się na ryby zasadzać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może by tak dekorator. Jak się ubierze to jest spory poza tym bardzo spokojny. Jedyny minus to jego skryty tryb życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Mitrax napewno nie jest agresywny no chyba że rozpędzony śliż na niego w norce taranem wali. 1 raz widziałem taki incydent i pewno lata będę go wspominał i się śmiał do łez. Ale i wtedy nie był agresywny tylko szczypcami pomachał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calcinus elegans to miłe stworzenie. Nie polecam po moich spostrzeżeniach parcenon gibbesi TO TERRORYSTA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,tylko eleganck wymeldował mi trzy ślimaki w pół roku. A luźnych muszli ma sporo.... :blink:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mitrax napewno nie jest agresywny no chyba że rozpędzony śliż na niego w norce taranem wali. 1 raz widziałem taki incydent i pewno lata będę go wspominał i się śmiał do łez. Ale i wtedy nie był agresywny tylko szczypcami pomachał.

temat moze być ciekawy jesli zastanowimy się, czy jest taki krab, który jest bezpieczny w 100% dla rafy i innych zwierząt?

z pewnością malutki mitrax bedzie ok, ale już większy potrafi pokazać pazur w stronę mięsnego pokarmu

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

??? Są na to dowody ? Poza tym skoro szczypce mają faktycznie dostosowane do pokarmu roślinnego ?

Znalazłem tylko 1 dziwny watek o tym na bliźniaczym forum:

http://www.nano-reef.com/topic/236781-emerald-crab-keeps-killing-my-clown-fish/

?

On jest przecież strasznie mały tylko 5 cm i nie ma wielkich odnóży jak percon. Skoro mój błazen pirania atakuje moją rękę to już widzę jak rozszarpuje takiego małego krabika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.