Skocz do zawartości
ROBERTo

KUPIĘ ZYWĄ SKAŁE!!

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za wyjaśnienie .... pozdrawiam

:p

Wreszcie !!!! 425 l profil, komin 22 l, sump280 l, Turboflotor 5000 shorty , DELTEC PF601S, Obieg DELTEC HLP 5250, WEIPRO LM150 (3x150HQI + 2 T8 54W aktynika) cyrkulacja TUNZE 7240/2 + TUNZE TS12 6100 + multikontroler, 130kg skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jerzol - jeszcze jedno co do Twojego postu.

Widzisz - jakoś jakością, a ceny cenami. Jeśli ktoś ma w domu zbiornik, jeździ do niemiec do hurtowni z jakimś znajomym kolegą kupuje zwierzęta i potem sprzedaje je na allegro, po znajomych itd - nie płacąc przy tym zusu, podatków, dzierżawy za pomieszczenia pod firmę i wielu, wielu innych rzeczy - to nie ma możliwości aby normalnie działająca firma, opłacająca kilku pracowników, zbiorniki z dużą ilością wody itd była cho w małej częśi konkurencyjna cenowo. A prawda jest taka,że 95% osób w polsce w pierwszym rzędzie kieruje się tam gdzie najtaniej, a następnie wybiera pomiędzy najtańszymi produktami - oferowanymi przez kilku dostawców i tam stara sie wybrac najlepszy(ale nadal z tych najtańszych)

Niestety tak jest - i choc uważam to prywatnie za nie fair(bo normalnie jest to przestępstwo skarbowe), to przeciez nie napisze donosu do US , że np. taka i taka osoba w krakowie prowadzi działalnośc z której osiąga stałe dochody nie ujmowane z zeznaniach rocznych.. Prawda? :p

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ....dobrze że nie jestem z Krakowa uffff:D

Wreszcie !!!! 425 l profil, komin 22 l, sump280 l, Turboflotor 5000 shorty , DELTEC PF601S, Obieg DELTEC HLP 5250, WEIPRO LM150 (3x150HQI + 2 T8 54W aktynika) cyrkulacja TUNZE 7240/2 + TUNZE TS12 6100 + multikontroler, 130kg skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemek masz racj?, ale ...no w?a?nie tu jest ale..

"A prawda jest taka,?e 95% os?b w polsce w pierwszym rz?dzie kieruje si? tam gdzie najtaniej, a nast?pnie wybiera pomi?dzy najta?szymi produktami - oferowanymi przez kilku dostawc?w i tam stara sie wybrac najlepszy(ale nadal z tych najta?szych)"

Jest to prawda, ale dotyczy ona w g??wnej mierze artyku??w dora?nej potrzeby i d?br substytucyjnych...czyli np.pal? fajki, ale nie sta? mnie na dunhill'e czy davidoff'y, to wtedy kupuj? klubowe albo popularne. Lubi? coca-col?, ale mnie nie sta?, to id? do leader price'a i "tankuj?" gorszy sort:(

Kwestia morskiej akwarystyki nie jest ju? jednak tak klarowna bo tutaj ludzi jest przewa?nie sta? na to, ?eby 50, czy 100 z?otych dorzuci? do ?adniejszego zwierza...to takie moje mikroekonomiczne refleksje, podbudowane filozofi? Romana Ro?ka, kt?ry do?? cz?sto powtarza, ?e jak widzi ?adnego korala za szyb? o rzadkim ubarwieniu, to woli do?o?y?. A zreszt?...

Co Ci si? lepiej sprzedaje...br?zowe lub cieliste zoanthusy czy rzadkie acry ( nie wiem, pytam z ciekawo?ci:) - mo?e odpowied? podeprze moj? teori?).

Ma?y ma to zwi?zek z tematem, ale warto to poruszy

Szykuje powrot do morszczyzny w wielkim stylu :)

TYLKO WIDZEW

''Su ludia,ktorich mam proste v pici:-)))''

Aurel Hatala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mysle ze na początku szuka się najtaniej, poźniej po kilku zejściach lub marnego zdrowia zwierzakach

ludzie zaczynają szuka już zwierząt lepszej jakości (zdrowych, lepiej wybarwionych) i wolą dorzucic te 50-80 zł więcej a nie miec problemów

akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.