dirty_pig Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 potrzebuje prostego sterownika temperatury do ktorego moglbym podpiac grzalke i chlodzenie na raz a on by sterowal co kiedy wlaczyc, ktos cos wie na temat takiego urzadzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 uderzaj do morswin ja mam od niego i śmiga:) Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sledzik Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 morswin narazie nie ma czasu:( sam do niego pisalem w sprawie termoregulatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 Tez czegos szukam... Ktos uzywa moze tego od aquamedic? Przydaly by sie jakies opinie... Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greg_L Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Allegro- przemysłowy regulator temperatury z 2 przekaźnikami, jeden steruje grzaniem, drugi alarmowy włącza chłodzenie. Koszt ok. 100zł za czujnik i regulator (z podwójnym wyświetlaczem) jak się dobrze trafi. Ja stosuję takie rozwiązanie i jestem zadowolony. Jak temperatura zewnętrzna nie nagrzewa zbiornika to mam 25,0 - 25,3stC. W upały przy 200l zbiorniku i chłodzeniu 2 x wentylator 8cm dochodziło do 26,3stC. Cytuj 325l + 70l; LED 180W (DIY); JEBAO/JECOD DCT 4000; HYDOR Koralia Nano 1600, BLAU WM 4000; BLAU WM 8000; Deltec SC1455; Temp: 25,0°C; Dens: 1,024; pH 8,2; KH 8,0; Ca 420; Mg 1350; PO4 0; NO3 0; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Można zakupić gotowy który produkuje Aqua el Thermostab TS-500 dual a tutaj krótki opis: Termoregulator mikroprocesorowy - mierzy i stabilizuje temperaturę w akwarium i terrarium w sposób ciągły oraz steruje czasowo oświetleniem. Przeznaczony jest do współpracy z grzałką akwariową w akwarium albo kablem grzejnym zainstalowanym w terrarium, reguluje ich działanie utrzymując stałą temperaturę w zbiorniku. Posiada również funkcję TIMER umożliwiającą automatyczne włączanie i wyłączanie oświetlenia (lub ew. innych urządzeń elektrycznych) w cyklu pojedynczym (tj. jedno włączenie i wyłączenie w ciągu doby) lub podwójnym (dwa włączenia i wyłączenia w ciągu doby). Urządzenie wyposażone zostało również w elektroniczny wyświetlacz aktualnej temperatury w zbiorniku i aktualnego czasu dzięki czemu pełni jednocześnie funkcję termometru oraz precyzyjnego zegara, które są wyświetlane naprzemiennie (kilka sekund pokazywany jest zegar, kolejne kilka sek. temperatura). Programowanie temperatury i czasów jest bardzo łatwe dzięki przyciskom pod wyświetlaczem. Termoregulator posiada czujnik temperatury, który umieszczamy w akwarium lub terrarium, do gniazda z napisem HEAT wkładamy wtyczkę grzałki lub przewodu grzejnego, natomiast do gniazda z napisem TIME podłączamy oświetlenie lub inne urządzenie elektryczne, które ma być obsługiwane przez sterownik czasowy. Edytowane 18 Lutego 2014 przez SoQł (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Tak, ale już go nigdzie niema, próbowałam kupić. Nie produkują czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Jeszcze pół roku temu był dostępny w jakimś internetowym sklepie akwarystycznym albo zoologicznym ponieważ sam szukałem i chciałem zakupić ale mam zrobiony sterowniczek i teraz on zajmuje się termoregulacją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamswiatek Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Moze tu: http://www.zoologiczny.sklep.pl/AquaEl_Termoregulator_Thermostab_TS_500_Timer__25_31_440___9282 Cytuj Nano Reef Boyu Zumbo 58Ltr - wystartował 20.01.2011 , sprzedane 15.09.2012 Zbiornik 275 Litr + sump 112 Litr - wystartował 10.09.2012 , sprzedane 22.09.2013 Ale jest już nowe akwarium 522 Litr + sump 166 Litr - wystartował 04.12.2014 (restart Kwiecień 2017) Akwarium 145x60x60cm, 30kg.Dry Real Reef Rock,20kg.LS, odpieniacz BK 200 Double Cone, Lampa PS Althea 8x54wat T5, reaktor wapnia Dastaco, dozownik i dolewka PS Kore 5th Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chintz Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 A moze cos takiego http://allegro.pl/st...3968208615.html a tutaj pokazane jak to uruchomic Na wyspach bardzo popularny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach