mari00sh Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 To chyba jeszcze nie powód do obaw Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 ja jestem uczulony na punkcie akwarium kwestia obserwacji wiesz jak ryba plywala calkowicie inaczej to mi sie to nie podobalo dopiero teraz wyszla jak wrzucilem 2 blazenka i teraz do odmiany jutro bede 2 przezucal do kwarantanny na szczescie wody nie wylalem teraz wyciagne ino czosnek i wlacze filtr jutro je przezuce bo dzis kobieta juz bedzie sie wsciekac jak bede robic a tak jutro na 14 do pracy wiec na spokojnie je wrzuce i zobacze co i jak no coz szkoda bo myslalem ze juz jest wszystko ok nawet dokupilem troche zycia... a tu lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 13-go ospa wyleczona a dziś znów chore ??? Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 tym razem 2 blazenek ten starszy sie wysypal a i dzis przezucilem tego zdrowego i jutro zas przesiadlka w akwariumach niestety tym razem 2 blazenki dla swietego spokoju i czosnek swiezy wkroje jutro najgorsze jest to ze ten byl juz zdrowy 0 kropek i od nowa mam nadzieje ze przezyja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 a możesz wstawić fotkę tych błaznów ??? Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 postaram sie moze mi sie uda je sfotografowac ale nie obiecuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 starszy blazenek ktory byl zdrowy do teraz ten co niedawno kupilem i wyzdrowial ale niestety wiem ze jutro tez trzeba go dac do kwarantanny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 to jest wczesne stadium więc działaj szybko. Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 tak jak pisalem jutro je przeloze do kwarantanny i dam swiezsza wode i zrobie nowy czosnek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 zrobilem kwarantanne z niego a wiec stara wode ktora zlewalem z podmian z wiekszego baniaka dolalem czystej ro bo zasolenie tam bylo 1.035 Gdzie trzymasz zasolenie 1.035? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 tak jak pisalem jutro je przeloze do kwarantanny i dam swiezsza wode i zrobie nowy czosnek tak celem uściślenia to pasożyta można zabić tylko w 3 fazie jego cyklu życia czyli czas kuracji nawet jeżeli znikną objawy musi potrwać 3 do 4 tygodni. w/g mnie czosnek to placebo na takie dolegliwości. Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Jak masz takie sytuacje, to odczekaj zawsze jakis czas i nie dokupuj zycia, bo jak cos jeszcze przywleczesz, to zwierzaki zamiast dojsc do siebie, to oslabione moga nie podolac... Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Gdzie trzymasz zasolenie 1.035? mialem w malym zbiorniku ktory mialem dopiero kiedys kompletowac w nim byla ino woda i zywy piach i cyrkulator Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Ma ktos lampe uv pozyczyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murson Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Jakie masz teraz zasolenie w kwaranntanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Ma ktos lampe uv pozyczyc ? a nie mówiłem że bez lampy becie ciężko pozbyć się Ospy u mnie leczenie trwało 21 dni acanturus był tak wysypany, że stracił swoje kolory ospę miał nawet na oczach. W tym czasie temp w baniaku 27,5 stopni lampa UV 36 całą dobę, odpieniacz włączony tylko na noc i codzienna dawka formisol 50% zalecanej. Strat korali zero a mam w 90 % sps-y Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 poprostu chce sie pozbyc przetrwalnikow bo denerwuje mnie te czekanie a jezeli chodzi o zasolenie to ostatnio nie mierzylem dzis dopiero bede robic wszystkie akwa bo ostatnio jakos czasu mi brakowalo to dam znac jakie to jest zasolenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 27 Marca 2014 no niestety ale 2 ryby padly Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 dzisiaj obchodze zalobe biedne blazenki Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji "edytuj"! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kicajec Zgłoś Napisano 27 Marca 2014 moze kapiel w rodi mnie to pomoglo razem z czosnkiem z pokarmem i podniesieniem temperatury do 28 Cytuj a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) zwlokom chyba juz nie pomoze kompiel w ro/di Edytowane 27 Marca 2014 przez tadzik443 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 27 Marca 2014 ale lipa:/ Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 no coz bardzo jestem zasmucony z tego powodu szkoda rybek niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DPVE Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 szkoda rybek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 29 Marca 2014 mi sie udalo pozbyc ospy bez lampy uv ale teraz sie zaopatrzylem w nia na wszelki wypadek, wspomagalem leczenie czosnkiem i ozonem. Padly mi jedynie gabki niebieskie po formisolu na drugi dzien staly sie przezroczyste oraz krewetki. Na 200 l zuzylkem 5 butelek formisolu bo taka mialem mutacje ospy ze po 1 kuracji ryby byly dalej zsypane i musialem dalej lac niestey formisol. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 29 Marca 2014 no niestety juz zamowilem sobie od znajomego nowe blazenki ale odbiore je dopiero za ok 2 tyg niech ta ospa zginie bo nie mam wiecej ryb ino jerzowca wezowidla i rozgwiazde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach