tadzik443 Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 no wlasnie ja mam 3 gat euphylli z tego 1 to ma 6 glowek Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 W takim razie z temp. nie szalej. Ja swoją tak załatwiłem. Sent from my Lumia Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 dam do 28 kupilem dzisiaj w katowicach Prodibio Spots & Velvets Salt - na choroby skóry doradzili mi zebym zrobil zasolenie do 1.020 i juz woda mi sie robi do baniaka pozniej znize zasolenie i wleje i zobacze co sie zacznie dziac a pozniej dodatkowo czosnek kupie i wrzuce do wody tylko nie wiem ile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 (edytowane) Ja na 60l dalem dwa ząbki na niecałe 48h. Oczywiscie rozgniecione. Ciekaw jestem czy go odratujesz, wygląda gorzej niż mój To jedyna ryba w zbiorniku? Sent from my Lumia Edytowane 10 Marca 2014 przez mari00sh (wyświetl historię edycji) Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 z ryb to mam jeszcze jednego blazenka mam jeszcze innych mieszkancow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 Obserwuj tego drugiego. Jak się zachowuje ten chory? Sent from my Lumia Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 plywa chaotycznie po calym akwa zwiedza bardziej ku powierzchni taki wystraszony tamten jest bardziej spokojny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 kupilem dzisiaj w katowicach Prodibio Spots & Velvets Salt - na choroby skóry doradzili mi zebym zrobil zasolenie do 1.020 to samo osiągnął byś stosując Formisol który kosztuje 5 zł a Prodibio 40 zeta Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 zrobilem maly zbiornik zasolenie dalem 1.025 teraz robie tylko 28 temp w akwa i go wrzucam jak przezyje do jutra to bedzie gut mam nadzieje ze woda jest dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murson Zgłoś Napisano 10 Marca 2014 czyli zrobiles kwaranntane tak ? Opisz dokladnie jak zrobiles z woda itp.Rozumie ze w akwarium masz tylko dwie rybki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 11 Marca 2014 Napisze na wieczor co i jak bo aktualnie jestem w pracy jak dzisiaj wstalem to sprawdzilem czy zyje na razie sobie plywal tyle moge powiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 11 Marca 2014 No wiec tak jestem dopiero w domu i sprawa wyglada nastepujaco 2 blazenki zyja nadal ten ktory byl z ospa wczoraj wsadzilem do kwarantanny do polowy zalany zbiornik z aquaela z zywym piachem ktory mial sluzyc jako nowy zrobilem kwarantanne z niego a wiec stara wode ktora zlewalem z podmian z wiekszego baniaka dolalem czystej ro bo zasolenie tam bylo 1.035 i wymieszalem z aktualnego baniaka dalem kaskade i oswietlenie aktaniczne i grzalke poczekalem az woda sie nagrzeje do 27.5C i sprawdzilem zasolenie do filtra zew wkroilem 1 zabek czosnku dzis go odlawiam i daje kolejny i zobacze czy cos zniklo tylko musze czyscik znalesc no i jak wrocilem do domu ten chory blazenek klad sie na piach ale dalem troche artemi to ruszyl jak by byl zupelnie zdrowy moze jest zmeczony nie dawalem tam zadnej skaly moze za silna cyrkulacja z tego filtra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murson Zgłoś Napisano 11 Marca 2014 wszystko jak narazie widze ok tylko piasek niepotrzebnie.Wsadz mu jakas doniczke plastikowa .Zmniejszaj teraz zasolenie 2 stopnie dziennie do 1010.Jak jest w dobrej kondycji powinien dac rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Wczoraj wieczorem sprawdzilem temperature w malym akwa co jest w niej blazenek i co sie okazalo grzalka sera 75W z termostatem ustawiona na 28C sie zepsula i cale szczescie ze zobaczylem bo ryba by sie ugotowala o maly wlos mialem 35.5 albo 35.0 teraz nie pamietam normalnie masakra dzis rano jak wychodzilem do pracy ryba zyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murson Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 To dobrze ze zyla,znaczy to ze kondycja nie jest tragiczna.A swoja droga taka temp.mogla zabic pasorzyta.Mam pytanie odnosnie zasolenia czy lecisz do dolu ?Bo to akurat jest bardzo wazne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 dzisiaj doleje wody ro i zmniejsze do 1.020 a jutro o kolejne nie chce gwaltownie bo to jednak stres do ryby w ogolnym tez musze zmniejszyc troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murson Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Dobrze by bylo jak bys podpiol UV,to by napewno tez pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 nie posiadam uv jedynie w slodkowodnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Blazenki zyja ospa wyleczona ale w razie w potrzymam go w osobnym zbiorniku do soboty czosnek i bardzo wysoka temperatura pomogla - temp niezamierzona przynajmniej nie tak wysoka jaka byla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 no to elegancko Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekjanosik Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 ja tez ostatnio mialem ospe w akwa...blazny nawet na pysku mialy...gobidon byl az przezroczysty w kropki...czosnek....zmiejszylem zasolenie i po robocie czosnek jest naprawde sprawdzony ale tak pozatym blazny sa twarde :0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 15 Marca 2014 Przyznaje ze czosnek jest skuteczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 nie do wiary ale ten 2 blazenek ma ospe ... no to od jutra kwara obudwu blazenkow do tamtego zbiornika i bedziemy walczyc czosnek cza kupic normalnie cos jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 Można było się tego spodziewać, ospa ginie chyba dopiero po około miesiącu więc było takie ryzyko, ale jak szybko wykryłeś - wiesz już jak reagować więc powinieneś go bez problemu odratować Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 no dam 2 na kwarantanne no coz dlatego dzis ten 1 blazenek ten co byl wczesniej zdrowy dziwnie sie zachowuje tzn plywal w calkowicie innym miejscu .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach