kiflu Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 Ja lecę tylko na occie (wcześniej od lat tylko wóda). Na occie zeszły mi niewielkie wykwity cjano które gdzieś tam zawsze były. Daje dawkę 25ml/1000L, no3 i po4 niewykrywalne domowymi testami. Polecam tą metodę ale jak z każdą pożywką należy zbiornik przyzwyczajać do nowej chemii. Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutarek78 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 Czyli nie przejmować się glutami na szybach w sumpie ? Cytuj Obecne akwarium 530l : http://nano-reef.pl/forums/topic/96756-barlinecka-pięćsetka-z-sps/ Poprzedni zbiornik 350l : http://nano-reef.pl/forums/topic/77595-słone-350l-sps-do-oceny/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 Na 30l zbiorniczek tak zapobiegawczo bez presady, ile octu bym musiał dozować? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 Nie wiem czy to dobry pomysł w ten sposób podchodzić do tematu. Ktoś Ci ma podać dawkę? Chyba lepiej poczytać o metodzie, zrozumieć ją i świadomie podejmować pewne decyzje. Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 Ok biorę się za lekturę. Być może nie jest mi to wogóle potrzebne Tak jak testy których od samego początku nie robiłem heh Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Każdy ma jakąś teorie I się jej trzyma. Czy robi dobrze weryfikuje czas, ja mam taką teorie: Ucz się na błędach... Cudzych nie swoich Roślinniaka spokojnie prowadzę bez testów, morszczala się nie podejmę i po rozmowach z doświadczonymi morszczakami(ponad 25lat w temacie) chcąc prowadzić zbiornik na wyzszym poziomie nie da się bez testów, to podstawa. PS Jeśli nie robisz testów nie musisz czytać. Byłoby chyba samobójstwem stosowanie tej metody, zresztą vodka czy vsv również. Wysłane z galaktyki S4 Edytowane 19 Czerwca 2016 przez big daddy (wyświetl historię edycji) Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 Dlatego do póki jest ok, wszystko rośnie to nie będę mieszał Fota jak to u mnie wygląda. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 No i super wygląda! Gratulacje Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach