bibik Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam który środek można wsypać do woreczka filtracyjnego, a nie trzeba używać filtra przepływowego, do tej pory używałem atramentu. Ale on źle działa na cladielle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Phosguard tylko daj w miejsc gdzie będzie przepływ wody. Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 A on ma w zestawie woreczek czy trzeba dokupić, o jakiej gęstości oczek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Zdecydowanie phosguard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Ja wsypałem w rajstope małżonki i jest git. Powiesiłem obok zrzutu wody do sumpa obok węgla i chemipuru. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Ok średnio co ile wymieniacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Teoretycznie jak po4 pójdzie w góre. Trzeba raz na jakiś czas robić testy. Ja tak robie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Tylko ta pończocha to lepiej żeby była nowa . Po wypraniu może coś oddawać do wody . Phosguard trzeba wymienić kiedy poziom PO4 przekroczy 0,02 - jeśli chcemy dobić do 0 , a jeśli trzymasz większe fosforany to po prostu jak zauważysz ich większy wzrost. Ja kiedy jeszcze używałem wieszałem na wylocie z odpieniacza. Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Ostatnio wrzuciłem dawkę (Phosguard) 250ml na moje 285l w obiegu i po 2 dniach PO4 z 0,71 spadło na 0,21 a po kolejnych dwóch na 0,14. Wrzucone do jakiejś najtańszej białej pończochy ze sklepu i do tego pompka ze słodkiego do mielenia wody w sumpie, żeby robić ruch wody w drugiej komorze. Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach