Skocz do zawartości
Gość radiesteta

Zwykła JVP a uchwyt magentyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość radiesteta

Ktoś się orientuje czy można zwykły przyssawkowy cyrkulator JVP zamienić na taki z uchwytem magnetycznym poprzez dokupienie odpowiedniej końcówki ? Ewentualnie nawet z innego cyrkulatora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Aha dzięki to teraz zostaje "tylko" je kupić. Może to nie być takie proste bo w sklepie gdzie je kupowałem nie mieli wersji z magnesami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z kolegą nie ma problemu zastąpić przyssawki na magnes.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj dobrze na necie i alledrogo ktoś miał 2 rodzaje pompek z przyzsawkami i magnesami dodatkowo w ofercie byly też same magnesy sam u nich kupiłem 202 z magnesami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Poszukaj dobrze na necie i alledrogo ktoś miał 2 rodzaje pompek z przyzsawkami i magnesami dodatkowo w ofercie byly też same magnesy sam u nich kupiłem 202 z magnesami.

Napisałem do 1 firmy z Allegro. Pompy już mam więc interesują mnie tylko uchwyty do nich magnetyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tuptus

Lufcik ma różne wersje, może ma i magnesy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędzej czy później przystawka popusci.

wysłane przez tapatalk

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Prędzej czy później przystawka popusci.

wysłane przez tapatalk

Chcę zmienić na magnesy. Mam JVP-202 i jestem w trakcie stawiania baniaka. Ciężkie strasznie te pompy. Ale to będzie raczej trudne nikt nie ma tych końcówek. Już szczytem luksusu jest jak ktoś ma JVP na magnesach. Będę testował klejenie silikonem do szyby. Zobaczymy ile wytrzymają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tuptus

To ja mam chyba farta bo za falowniki jvp101 przyssawka+magnes płaciłem po 32zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dlatego kupiłem na początku morskiej przygody używki z magnesami - nie miało znaczenia w jakim są stanie i później przekładałem do nowych pomp.

Pandora 224 - -zlikwidowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Ja dlatego kupiłem na początku morskiej przygody używki z magnesami - nie miało znaczenia w jakim są stanie i później przekładałem do nowych pomp.

Lepiej tylko nie wszędzie da się właśnie kupić JVP serii B. W sklepie gdzie je kupowałem niestety ich nie mieli a że to 202 więc potężne i ciężkie maszyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było ebay przeglądać i u Chińczyków kupić. Oszczędny płaci dwa razy. Oddaj te I zamów normalne z magnesami. Czytam Twoje wątki I przeraza mnie Twoja oszczędność. Z jednej strony przedstawiasz się jak super doświadczony a z drugiej robisz błędy większe niż połowa początkujących.

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Trzeba było ebay przeglądać i u Chińczyków kupić. Oszczędny płaci dwa razy. Oddaj te I zamów normalne z magnesami. Czytam Twoje wątki I przeraza mnie Twoja oszczędność. Z jednej strony przedstawiasz się jak super doświadczony a z drugiej robisz błędy większe niż połowa początkujących.

Po pierwsze nigdy nie twierdziłem że jestem doświadczony w morskiej. Owszem mam duże doświadczenie ale w słodkowodnej akwarystyce. Po 2 to nie jest żaden błąd: teoretycznie przyssawki powinny trzymac w końcu to ich funkcja. Gdyby miały nie trzymac to po co by je robiono? Ty natomiast zaliczasz się do tych co zamiast odpowiadać na tematy w wątku lubią krytykować jego autora.Zatem twoje posty niczego nie wnoszą. O tym że za takie off topy oraz osobiste wycieczki jak ta na innych forach już byś ostrzeżenie dostał. I jeszcze coś: nie każdy nawet jak go stać chce pakować niewiadomo jakie pieniądze w akwarium. W każdej dziedzinie są wersje low end a także high end.

Edytowane przez radiesteta (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nigdy nie twierdziłem że jestem doświadczony w morskiej. Owszem mam duże doświadczenie ale w słodkowodnej akwarystyce. Po 2 to nie jest żaden błąd: teoretycznie przyssawki powinny trzymac w końcu to ich funkcja. Gdyby miały nie trzymac to po co by je robiono? Ty natomiast zaliczasz się do tych co zamiast odpowiadać na tematy w wątku lubią krytykować jego autora.Zatem twoje posty niczego nie wnoszą. O tym że za takie off topy oraz osobiste wycieczki jak ta na innych forach już byś ostrzeżenie dostał. I jeszcze coś: nie każdy nawet jak go stać chce pakować niewiadomo jakie pieniądze w akwarium. W każdej dziedzinie są wersje low end a także high end.

Zachowujesz się jak dziecko. To jest porada w temacie abyś te sprzedał i napisałem gdzie kupił nowe a ty robisz z siebie ofiarę losu na której inni się wyzywaja. Chyba nie czytałeś nigdy swoich postów bo traktujesz innych właśnie tak jak sam tu stwierdziłeś. Sam dobrze wiesz ze te przyssawki w końcu puszcza. Upierasz się na tanie badziewie i dokupujesz później uchwyty podwajajac cenę urządzenia ale nie dopuszcza do siebie krytyki. Sumując to kupił byś raz coś dobrego a nie masę śmieci, które prędzej czy później i tak wymienisz. Przestań wiec zachowywać się jak dzieciak któremu zabrano cukierki i chociaż raz dopuścić do siebie krytykę i zastanów się czy nie ma ona racji zamiast udawać ze akurat mój wielki plan to skrzywdzenie Ciebie jakbym nie miał lepszych zajęć :)

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Zachowujesz się jak dziecko. To jest porada w temacie abyś te sprzedał i napisałem gdzie kupił nowe a ty robisz z siebie ofiarę losu na której inni się wyzywaja. Chyba nie czytałeś nigdy swoich postów bo traktujesz innych właśnie tak jak sam tu stwierdziłeś. Sam dobrze wiesz ze te przyssawki w końcu puszcza. Upierasz się na tanie badziewie i dokupujesz później uchwyty podwajajac cenę urządzenia ale nie dopuszcza do siebie krytyki. Sumując to kupił byś raz coś dobrego a nie masę śmieci, które prędzej czy później i tak wymienisz. Przestań wiec zachowywać się jak dzieciak któremu zabrano cukierki i chociaż raz dopuścić do siebie krytykę i zastanów się czy nie ma ona racji zamiast udawać ze akurat mój wielki plan to skrzywdzenie Ciebie jakbym nie miał lepszych zajęć :)

Konstruktywne uwagi są u mnie zawsze mile widziane. Natomast to co ty najcześciej robisz do takowych się nie zaleca. Podchodzi pod granice obrazania innych, co jest dziwne bo w krajach anglosaskich też istniej coś takiego jak zniesławienie. I tam chyba nawet za to odszkodowania są większe. Nie dociera do ciebie i do pewnej grupy ludzi na tym forum istnienie innego sprzętu niż Tunze etc. Nawet głupek założy akwarium wydajac na nie 30-40 tyś złotych. Tylko mądry potrafi to zrobić taniej. W sumie temat do zamknięcia bo posmarowałem przyssawki klejem silikonowych i będę obserwował jak długo wytrzymają. I

Edytowane przez radiesteta (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.