ibiza Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Ja mialem to samo przez tydzien wyciagalem po rybie az stanelo . Nagle sie zaczelo i nagle sie skonczylo . Co to bylo ? Nie wiem Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 2 Maja 2014 (edytowane) Na ciezki atak ospy bardzo dobry jest formisol i ozon. U mnie ten zestaw pomogl, leczenie trwalo 3 tygodnie. Wypunktuje co daje dobre efekty, przy zastosowaniu wszystkich zaleceń mozna wyleczyć ryby nawet w ciężkiej odmianie ospy: - zaciemnić zbiornik - podawac sok z czosnku do pokarmu -karmić co 3 godziny ryby-wylaczyc odpieniacz-dobrze napowietrzac wode-- zwiekrzyc temperaturę do 30 stopni - podlaczyc lampę uv - podlaczyc ozon - lać formisol, pelna dawka jak na opakowaniu, nastepne 5 dni pól dawki, jak nie pomoże kuracje powtorzyc - lać kordon ich stop Sent from my RM-885_eu_poland_273 using Tapatalk Edytowane 2 Maja 2014 przez Piotr1 (wyświetl historię edycji) Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 2 Maja 2014 A formisol vs korale? to co podales, jest do akwa ogolnego czy do kwarantanny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 2 Maja 2014 w większości baniaków do których polecałem formisol nie zrobił spustoszeń w koralowcach ,oczywiście zawsze jest jakieś ryzyko Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 2 Maja 2014 Tak jak napisal Grzesiek mozna zastosowac w ogólnym ale nie ma gwarancji przy koralach, jeśli chodzi o kwarantannę to przy ospie nie polecam poniewaz ryba jest oslabiana dodatkowo przez przenoszenie do nowego zbiornika i procent jej przezycia zdecydowanie maleje. Sent from my RM-885_eu_poland_273 using Tapatalk Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach