Pablo* Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Jak w temacie chciałem się pochwalić swoim pierwszym wyrobem wykonanym własnoręcznie. Jest to odpieniacz zewnętrzny na pompie Tunze 9420. Może nie jest to jakiś mercedes wśród odpieniaczy ale przecież nie o to chodzi w samoróbkach, za to spełnia swoje zadanie bardzo dobrze i sprawia mi frajdę bo zrobiłem go metodą zupełnie chałupniczą bez żadnych tokarek itp. Poniżej załączam fotki jak pieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Az dekiel zrywa Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo* Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Z dekielkiem będzie jeszcze poprawka bo to dopiero pierwsze testy, nawiercę tam jakiś otworek i dam wężyk odprowadzający syf także nie będzie go już podnosiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2014 Możesz ustawić bardziej sucho żeby odciek był ciemniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo* Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2014 Mogę, nie ma problemu, czarny też można zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2014 może to nie mercedes, ale lexus :-) Widać że ładnie działa, cacuszko. Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2014 Najważniejsze że działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach