mularu Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Witam Poniżej zdjęcia brązowych plam które pojawiają mi się już od jakiegoś czasu. Odsysam a i tak zaraz powracają, praktycznie następnego dnia Osiada praktycznie na wszystkim, odsysa się to bardzo łatwo, nie trzeba zdrapywać. Potrzebne dane: 1. Akwarium 30l 2. W kaskadzie: Purigen, węgiel, silicatex. 3. Woda z RO do dolewek idealna - TDS - 0 4. Sól do podmianek - ostatnio RED SEA. Jakieś sugestie, ewentualnie linki. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) wirki zjadają je ryby np.hexatenia Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mularu Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Tak tylko, że do takiego litrażuto raczej słabe rozwiązanie, inne propozycje...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 tematów mnóstwo wystarczy wpisać wirki i czytać czytać Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Hexatenia nie jest jaką za***iscie dużą rybka kup mniejszego osobnika, ale wątpie żeby ruszyla sie wirków chyba że trafisz na taka sztukę co je bedzie jesc Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Hexatenia nie jest jaką za***iscie dużą rybka kup mniejszego osobnika, ale wątpie żeby ruszyla sie wirków chyba że trafisz na taka sztukę co je bedzie jesc ja miałem kilka osobników tej ryby jak miałem kłopot z wirkami i każda je jadła Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 To tylko się cieszyć Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek GRZESZCZAK Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 Z KZ jest produkt na wirki i jest skuteczny, kuracja długotrwała coś koło 2 miesięcy ,z ryb u mnie mandaryn dał rade ale ta ryba wymaga jednak sporego zbiornika ze sporą ilością żywej skały. pozdr.Jarek Cytuj akwa 200*70*70 giessemann 3*150 HQI 6*80 T5,tunze mulicontroler 2*6100 +JVP+aqel circulator,calk reactor,obieg DELTEC HLP 8070,odpieniacz DELTEC AP702 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwarystka Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 U nas hexa nigdy nie chwyciła się wirków, zależy jaki egzemplarz się trafi Cytuj 22.10.2014 Mg-1350, Ca-440, KH-8,6, NO3-0, PO4-0,22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laskamen Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2014 jak by go przegłodzić ze 2-3 dni to by się zabrał za wirki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mularu Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 I po bólu. Zastosowałem preparat Salfert Flatworm Exit - 6 kropel na 30 litrów. Już po 30 minutach zaczęły umierać. Populacja zmniejszyła się o jakieś 95%. Myślę że przy następnej wymianie wody spróbuję jeszcze raz i powinno być po sprawie. Polecam ten preparat w 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach