Skocz do zawartości
Przemek

ph-orp controller - proszę o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

phorpcontroller.jpg

Wprowadzamy od czerwca na rynek nowa markę - Pacyfic Sun. W ofercie będą między innymi metahalogenkowe źródła światła(150W, 250W, 400W - 10.000K, 14.000K oraz 20.000K - cena żarnika 150W około 130zł brutto, cenac 250W, około 180zł brutto - w okresie wprowadzania marki - ceny promocyjne) a także mierniki - ph, orp, przewodności - i nowość - controler ph i orp w jednym.

Wszystkie urządzenia wykonywane są na tej samej taśmie produkcyjnej co urządzenia innej znanej firmy - kto pozna jakiej temu stawiam przy okazji piwo :p

Czekam na Waszą opinie co tego ostatniego przede wszystkim - na fotce u góry, cena detaliczna około 800zł-830zł brutto. Cena controlera ph - około 550-570zł. Do tego oczywiście elektrody - w cenach około 100zł lub zestaw droższy o około 70zł z elektrodami.

Będą także refraktometry z automatyczną kompensacją temperatury(ważne!) - cena około 180-190zł/szt

Czy wg Was to interesująca propozycja?

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja opienie nt zarnikow znasz. Jesli pozytywnie przejda testy u forumowiczow, to je kupie.

Cena 500zl za kontroler ph to wg mnie duzo. Wole wydac polowe tej kwoty na lajona.

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, cena za kontroler pH to nie jest najniższa na naszym rynku - ale znam wiele innych jeszcze dużo droższych.

Weź pod uwagę, ze kontroller jest w komplecie z elektrodą - czyli realnie cena jest jego dużo niższa.

Pozdrawiam

Przemek

PS - thcskiba - nic nie zerżnięte - po prostu aquamedic zamawia w tej samej fabryce - chyba nie podejrzewałeś ich o własną fabrykę? :p Na jaki adres wysłac piwo?

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a elektrody też takie jak AM? ale patrząc na cene to chyba marzenie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@przemek piwo wypije u ciebie na miejscu bo niedlugo sie wybieram :p

czy beda same kontrolery mv ?

na refraktometr to bym sie pisal a co z elektrodami wiesz cos jaka jest ich zywotnosc i dokladnosc czy to sa te same ktore ida do AM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak loccutus to zrobi i zacznie sprzedawac to napewno bedzie to swietny wyrob za male pieniadze.

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm mam wrazenie ze ciekawsze od miernika moga byc rafraktometry. Jak cena bedzie w porzadku to nie powiem pewnie sie skusze.

"""Projekt 300"" - powolne zasiedlanie i szlifowanie szczegolow."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykly analog toczka toczka AM nawet bebechy te same

To jest warte mniej niz 50 zl w czesciach !!!!

Poczekajcie chwile i bedzie cos polskiego i przynajmniej sterowane jakos sensownie a nie srubokretem :p

Prototyp juz jest

caly.jpg

wkrotce bedzie do kupienia po rozsadnej cenie i napewno nie bedzie to 800 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz kilka firm nam się pozamyka - IKS, AquaMedic, Sera i jeszcze parę innych... :p

Ciekaw jestem czy wiedzą że nadchodzi dla nich Armageddon - brrrr ..

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Przemek a kupiłbyś PH za 800zł? SZCZERZE?

star.gifTo,że nie mam w tej chwili czasu na morszczyznę nie znaczy, że jš porzuciłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to teraz kilka firm nam się pozamyka - IKS, AquaMedic, Sera i jeszcze parę innych...

kto wie... kto wie.. :p

swoją drogą trza mieć tupet (mówie o AM, Tunze i innych sprzedawać to co tam w tym "komputerze" siedzi za takie pieniądze :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kontroller ph i orp z elektrodami(plastikowymi jak w AM) , na sprawdoznych podzespołach, bez zbędnych wodotrysków(z doświadczenia wiem, iż im bardziej skomplikowany program sterujący tym dłuższy potrzebny jest czas na wyeliminowanie błedów i dopracowanie softu sterującego) - za 800zł bym kupił.

Nie mówię że powyższe jets nieatarakcyjne, to bardzo interesujący projekt, jednak interesuje mnie również jako sprzedawcę kwestia gwarancji, szybkości serwisu itd, itp.

I jeślii kolega loccutus będzie chciał to rozprowadzać "po domowemu" - to pewnie i cena bez elektrod będzie w granicach 400zł - do tego dolicz koszt elektrod - nawet metronowskich, najzwyklejszych - koszt ph i orp to następne 300zł(popraw mnie jeśli się mylę - biorę ceny z pamięci) - to robi się cena około 700zł.

Jeśłi zaś będzie chciał się tym zając na poważniej - to żeby zachęcić sklepy do promowania tego produktyu - będzie musiał podnieść cenę detaliczną i zrobić atrakcyjniejszą dla sklepów - bez tego nie wypromuje produktu tak, aby przyjął się na rynku i zbudował markę dla niego.

To nie są wymysły - to zwykła ekonomia i marketing - tym rządzi rynek a nie charytatywna działalność. Chyba że z góry założył iz jest to home made i produkcja dla znajomych - to co innego.

Warto czasem więc na chłodno przekalkulować co ile naprawde kosztuje.

Chyba że cena 400zł jest za miernik z kompletem elektrod, 12 miesięczną gwarancją i fakturą - to od ręki zamawiam 50 kompletów.

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to tak jak z dolewkami .odkad Witek zaczal sprzedawc swoje wyroby sprzedal ich na polski rynek kilkadziesiat,sporo na niemiecki.W tym czasie liczba orginalnych dolewke za kilkaset zlotych musiala spasc,bo rynek akwarystow morskich jest ograniczony,chociaz kupuja tez ludzie do slodkowodnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku koszt AM PH Controlera to koszt 100 zl reszta to kieszen AM

Sonda hmmm sam wiesz ile nawet AM w hurcie sprzedaje swoje sondy i dobrze wiesz tez ze to nie jest ich produkt tylko naklejaja naklejke wiec nie sadze ale pozyjemy zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leszwagier - a myślisz że ile kosztuje wyprodukowanie najnowszej rakiety do tenisa serii Inteligence czy titanium które kosztuja po 1300-1600zł? nie wiesz? Mniej niż 50zł. A czemu taka cena - bo kosztuje REKLAMA, która BUDUJE MARKĘ i swiadomość społeczną - dlatego jak idziesz do sklepu i ktoś Ci powie , że możesz wybrać sobie buty - najnowszy model reeboka i buty marki np. Memphis - cakowicie za darmo - wybierzesz w 95% reeboka - choćby były nieco brzydsze. Czemu? Bo znasz markę i uważasz ją podświadomie za lepsza - mimo ż eobie robione sa w chinach - i czasem porównywalnej jakości. To samo jest z setką innych produktów z innych branż - tak wielce reklamowane telewizory plazmowe Sony pracują na matrycach LG - i jak miałbys wybrać towar z półki - wybierzesz pewnie Sony.

Tak już jest - przykładów mogą być 1000 - choc czasem oczywiście towar jest lepszy, koszt produkcji większy i cena przez to wyższa.

Pamiętaj, produkt nie kosztuje tyle ile jest wart, ale tyle ile są w stanie za niego zapłacić Klienci.

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwiatek - nie nie wiem, powiedz mi i innym po ile AM sprzedaje w hurcie sondy

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój (nasz) kontroler jest na tych samych podzespołach co kontroler Tunze, AM czy kazdy inny - z tą różnicą że do roboty zaprzęgamy uProcesor a nie jakieś scalaki z epoki lodowcowej zasłaniając sie ich niezawodnością.

Gdyby w gre wchodziły wieksze ilości to na bank jestem w stanie robić je poniżej 300zł, może nawet taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie a elektroda Przemku 130-140 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz - i tu się dochodzi do sedna sprawy. Nie wiem czy gdzieś pracujesz(podejrzewam że tak) czy prowadzisz działalnośc - ale zasada jest jedna.

Jesli chcesz to robić powaznie i zająć się produkcją i promowaniem tego typu produktów - to jeśli będziesz to robił po pracy wieczorem(lub rano jak pracujesz na zmiany) to nic z teog nie będzie - za dwa lata będziesz moze nieco dalej niż dziś, ale ogólnie będziesz stał w miejscu.

Jelsi chcesz zająć się na poważnie produkcją - musisz zająć się tylko tym - aby móć wytworzyć ich pewną ilość, aby móc dalej się dokształcać , pracować nad nowymi wersjami - i w między czasie normalnie życ - nie mówię że nie wiadomo jak , ale żeby Ci hcoć na chleb z pasztetową starczyło - czyli MUSISZ na tym zarabiać tak, aby utrzymać się z tego, swoją rodzinę i firmę(zusy, podatki i takie tam różne pierdoły) -więc spokojnie kalkulując, jeśli chciałbyś na każdym zarobić choć 100zł, to musiałbys sprzedać ich 30 miesięcznie, aby się utrzymać i mieć na opłaty - a 30 w detalu to bardzo dużo i szczerze wątpie czy możliwe - nawet po pewnym czasie. Jeśli chcesz sprzedawac więcej - musisz wyjść z ofertą do sklepów - żeby wykorzystac ich kanały sprzedaży, dostęp do Klientów. Więc jeśli będziesz chciał tak zrobić - to przy nowym produkcie na rynku(i dosyć specjalistycznym - to nie jest gryzak dla psa czy siateczka na ryby) sklep będzie musisał zarobić 20-30% marzy - abyś przebil takie firmy jak AM, sera itd - aby sprzedawca w sklepie zachwalił Twój produkt(którego nazwa nic nie będzie mówiła potencjalnemu Klientowi) - żeby zachwalił - bo zarobi na nim więcej niż na pozostałych. Wieć jeśli mówisz o cenie 300zł brutto w detalu(pamiętaj o podaktu VAT który nie jest Twój - musisz go oddać do US)i cenie około 180-200zł w hurcie(dla sklepów - czyli zarobku ok 50zł - choć to uważam za absolutne minimum - bowiem ktoś musis wyłożyc pieniądze na produkt który może leżeć na półce 4 dni ale i 4 miesiące), gwarancji, fakturze itd - to sam Ci mogę obiecać, że mamy ponad 9000 Klientów w umumie i prawie 1000 w reefshopie - sam przyłożę się do wypromowania go.

Jednak nie wierzę, abyś w cenie nawet 180zł zrobił komputer o którym piszemy, utrzymał się z tego, miał na opłaty w firmie i poświęcił kilkaset złotych miesięcznie na reklamę - bez takiego wsparcia produkt będzie się sprzedawał słabo a ty nie będziesz go dalej rozwijał - bo mysłelenie o tym co do garnka włożyc nie sprzyja twórczemu "wymyślaniu" tego typu rzeczy - wiem to z autopsji i wiem ż epo prostu inaczej się nie da - inaczej będzie to po prostu domowa dłubanina, która zarzucisz za kilka tygodni/miesięcy - bo np. urodzi Ci się dziecko i nie będziesz miał czasu na to, a koszta wzrozną Ci niepomiernie :p(chyba że masz już dzieci i wesz o czym mówię)

Wiem , bo sam mam dwójkę.

I naprawdę życze Ci jak najlepiej - sam z chęcią widziałbym tego typu produkt na rynku - jednak to nie jest tak, że parszywi kapitlaiści z AM kroją 800% zysku netto - to bzdura.

Katalogi, promocja, imprezy wystawiennicze, wycieczki z nurkowaniem dla najlepszych sklepów - to wszystko kosztuje i ogromnie wspiera sprzedaż. Bez tego ani rusz.

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jak "leży" ja moge mieć eurosensora pH szklaną poniżej 100zł :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwiatek - elektroda ORP kosztuje 140zł??? Chyba patrzysz na cenę w kubańskich pesos - zakładając że stoją one wyżej od zł.

Więc zanim mi odpiszesz - policz ile kosztją dwie elektrody - ph i orp(razem) i napisz, bo jak ja napisałem 300zł wpoście wcześniej to szczerze w to powątpiewałeś - popraw mnie więc jeśli błądze.

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leszwagier - nie gniewaj się, ale urosensora to mam kilka w kartonie ze smiećmi - używałem bardzo krótko - mogę Ci wysłać. Ponieważ wynik "pływał" - i elektroda bardzo szybko ulegała rozkalibrowaniu - jeśli więc zamierzasz dawac ten szajs - tak dokładnie uważam(model ESAgP-301W) do tego komputera - to jest to pomyłka.

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.