PITER 1 Zgłoś Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) Jakie może być maksymalnie głębokie akwarium z koralami miękkimi przy oświetleniu go tylko świetlówkami ? Edytowane 5 Maja 2014 przez PITER 1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qsy Zgłoś Napisano 5 Maja 2014 Wiele zalezy od tego jakie to swietlowki masz na mysli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) Może mieć nawet 80 cm, zależy ile dasz świetlówek. Ale z punktu widzenia prac w akwarium (sięganie rękami do dna) najlepsza wysokość to 55-60 cm. Edytowane 5 Maja 2014 przez petrus1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 5 Maja 2014 Ja mialem w poprzednim bamiaku 75cm h i nie bylo latwo teraz jest 60 i jest super a t5 tak jak pisza koledzy zalezy jaka ilosc Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Jakie może być maksymalnie głębokie akwarium z koralami miękkimi przy oświetleniu go tylko świetlówkami ? Odpowiedź: nieskończenie głębokie:) Lamp świetlówkowych możesz dokładać i dokładać. Popatrz sobie na wymiary lamp i wybierz odpowiednią głębokość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Debora dobrze prawi. Większym ograniczeniem dla świetlówek jest wysokość słupa wody. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Ja rozumię że w tym wątku jest pewna niescisłość autorowi chyba chodzi o wysokość akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 ależ my to doskonale wiemy i właśnie chce wkleić koledze rysunek zaraz:) No tak więc wklejam rysunek: Żarty na bok, kolega nie jest nowy więc to chyba tylko przejęzyczenie. Ja mam wyskość akwarium 50cm i lpsom jest dobrze więc myślę, że do 70 dla miękkich będzie ok! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PITER 1 Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Dzieki Debora za rysunek, oczwiście chodziło mi o wysokość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach