Beowulf Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Witam serdecznie mam takie pytanie ? mam pompę HM-5063 Pompa obiegowa (2000l/h) i okazało się że mocno huczy tryka rozebrałem ją wyjąłem wirnik i okazuje się że jedna łopatka jest ułamana i dziwnie się rusza dość mocno ten trzpień z łopatkami czy wirnik jest do wymiany? a jeśli tak gdzie mogę taki dostać? Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_szubert Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Jak łopatka jest wyłamana to ona jest sprawcą buczenia i nierównej pracy. Więc tak naprawdę tylko wymiana wchodzi w grę. Cytuj 90x50x50 225l | 108l sump + 20l dolewka | RO+Di | PS Diuna 8x39w | Eco Runner 2700 | Tunze 7095 + 2 x 6055 | Vertex Omega 150 | jager 200 W | Fp 400-100 + DC Runner 1200 | PS Kore + Baling | Aqua Trend Evo Shark | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 a gdzie można kupić taki wirnik? bo szukam i znaleźć nie potrafię tak sie teraz zastanawiam czy tej nie sprzedać dołożyć i wziąć ta? http://allegro.pl/aquarium-system-newa-jet-pompa-nj-2300-i4228357901.html tylko zastanawiam się czy będzie cicha Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 2000l/h i cicha - H2ocean2000 Miałem i naprawdę fajna pompa za dobrą kasę pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) no już po kłopocie kupiłem Newa Jet 2300 Jak by co to ta pompa jest do sprzedania HM-5063 Pompa obiegowa (2000l/h) może jeszcze się komuś przyda cena 69zł +koszt wysyłki w cenie Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Beowulf (wyświetl historię edycji) Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 witam mam takie pytanie dziś wyciągnąłem pompę z sumpa bo zaczęła bardzo się telepać jest to nowa dopiero parę godzin chodzi Newa Jet 2300 okazało się że plastik co ja otacza rusza sie nie jest na stałe lub nie jest dopasowany myślicie ze prze sto tez hałasuje i czy reklamować ją? Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 Nie powinno tam być oringu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 dokładnie o te czarne z tyłu pompy mi chodzi a i jeszcze jedno co myślicie o tej pompie do 200litrowego akwarium podnoszenie słupa wody mniej więcej 1,80 czy jest cicha szukam jakieś naprawdę mega cichej pompy Tunze Pompa Silence 1073.020 Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 Jeśli o tą tylną cześć chodzi to nie powinna latać.Przynajmniej u mnie nie loto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 czyli w poniedziałek zadzwonię i zareklamuje ją choć zastanawiam się czy nie dopłacić i nie wziąć tej 2 Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 Co do Tunze niestety się nie wypowiem, bo nie maiłem z nią styczności.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 a u ciebie jak chodzi cicho czy też ją słychać? Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 U mnie była cicho od początku Może spróbuj zdjąć ta część i zobacz czy też będzie buczała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 (edytowane) czyli możliwe że ta wadliwa jest nie chce nic rozbierać bo dopiero w piątek ja dostałem po prostu zareklamuje może inna będzie lepiej chodzić ona nawet dość głośno chodzi jak jest podwieszona w wodzie, na samym początku chodziła super myślałem że się dotrze ale już od wieczora wczorajszego zaczęła coraz głośniej chodzić do tego słychać jak by wirnik gdzieś stukał Edytowane 7 Czerwca 2014 przez Beowulf (wyświetl historię edycji) Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 od wieczora wczorajszego zaczęła coraz głośniej chodzić do tego słychać jak by wirnik gdzieś stukał To faktycznie może lepiej ją zareklamować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach