Gaber Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Jedna rzecz mnie ostatnio zastanawia, przeglądając oferty hqi. Jest taka lampa LAMPA HQI SFILIGOI 2X250W HQI + 4 x T5 używał ją Noa (przez pół roku) sprzedał za śmieszne pieniądze osoba, którą ją kupiła chce ją sprzedać za także nie za duże pieniądze, twierdząc że nie doświetla, ale nie na długości akwarium, tylko na głębokości (do ściany). Pytanie, ostatnio nawet rozmawiałem z kolegą z forum i pytanie narzuciło się same czy jest z nią coś nie tak ??? Edytowane 4 Czerwca 2014 przez Gaber (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SirNick Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) jak dla mnie to jedna z lepszych lamp, na forum też jej kilka osób poza Noa używało, przez dłuższy czas też jej używał snocho w jego wątku możesz zobaczyć fotki z tego jak pracowała. Niestety sama konstrukcja jest dość prosta i nie ma możliwości takich jak nowsze hybrydy hqi i t5, zależy co kto chce osiągnąć jeśli to ma być lampa do świecenia bez bajerów to nadaje się jak najbardziej Edytowane 4 Czerwca 2014 przez SirNick (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 Też te lampę z allegro oglądałem. Super. Lustra bomba. Tylko dla mnie cena 2tys. Trochę zaporowa. Gdybym miał tyle na lampę raczej bym się nie zastanawiał.Wiem,że warta tej kasy - ale jednak. Kupiłem od kumpla ostatecznie Giesemanna Infiniti. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 Ok lampa ma 3 lata, tak przynajmniej pisze jej właściciel. Jak jest z awaryjnością tego sprzętu i jak się maja koszta. Nie wiem czy dobrze kojarzę historię tej lampy snocho --> Noa --> aktualnie sprzedający Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 Z Piotrem (Noa) kupiliśmy po jednej takiej lampie. On swoją sprzedał, bo chciał świetlówek i kolorów SPS-ów. I rzeczywiście sprzedał bardzo tanio. Nowa kosztowała nas dobre 3 x tyle (i to po sporym rabacie). Ja swoją zdjąłem i postawiłem w kącie, jak mam ją sprzedać za 2000zł to wolę, żeby stała Zwyczajnie ciężko o lepsze HQI (mam na myśli gotową lampę) i pewnie na coś się jeszcze kiedyś przyda. Cytuj pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach