TMK Zgłoś Napisano 9 Lipca 2014 Czy starą cięzką pompę (halilea) przyjma gdzies na złomie? Bo własnie dowiedziałam sie że np komputery czy płyty z elektroniką podobno też ptzyjmują. No i chyba kilka kilo zasilaczy od róznych telefonów i zabawek tez mam. Plus jakies posute RT i inne takie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 9 Lipca 2014 wszystko co metalowe,miedziane,itd na pewno przyjmą choć ja nie spotkałem się by przyjmowali kompy i płyty z nich raczej skupują to małe firmy do odzysku złota srebra platyny poszukaj a na pewno u ciebie w mieście gdzieś taki punkt jest Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2014 Zgodnie z obowiązującym prawem od lipca 2005 roku każda gmina musi zapewnić sposoby utylizacji praktycznie każdego przedmiotu. W niektórych gminach przedmioty niebezpieczne czy stwarzające zagrożenie dla środowiska są usuwane bezpłatnie. W moim mieście gmina wystawia kontenery (zamykane na klucz dostępny u stróża danej placówki) do których można oddawać części elektroniczne (sam zaniosłem tam komputer i monitor). Wkłada tam się również jarzeniówki i przepalony olej jeżeli wymianę robiłeś sam w garażu. Widzę, że jesteś z Krakowa więc chyba Ciebie zainteresuje ten link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach