Beard Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 Witam, przesiadłem się w trybie pilnym na nieco większe akwarium niż miałem dotychczas. Miałem kostkę Sery ~90l teraz mam 225l "jak Pan Bóg przykazał" z kominem. Niestety z racji nagłej potrzeby przesiadki na większy baniak nie mam jeszcze sumpa. Proszę o pomoc -może wiecie gdzie w Legionowie lub okolicy znajdę szklarza, który doradzi odnośnie sumpa i sklei go jak należy. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 pisz do erybki - oni Ci zrobią raz dwa i naprawdę ładnie kleją Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beard Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 Dzięki. Spodziewalem się Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 PW Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabi1990 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 pisz do erybki - oni Ci zrobią raz dwa i naprawdę ładnie kleją Ładnie kleją sumpy? Hmmm jak tak patrzę to mi się nie wydaje... Cytuj Akwarium 1200L + Sump 450L, Odpieniacz BK500, Oświetlenie LED EcoTech Radion XR30W, Cyrkulacja EcoTech VorTech MP40 + MP60, Obieg Tunze Silence Pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike.t Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Zagadaj w najbliższym sklepie zoologicznym gdzie stoją akwaria. Każdy sklep ma swoje układy z szklarzem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beard Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Szukam takiego, ktory mi doradzi zebym nie sp... tzn nie zepsuł projektu. Zamierzam sie wesprzec kolegi projektem Zmienic musze nieco wymiary. Potrzebuję w komorze odpieniacza miec 25cm wody. Wysokosc wody reguluje sie przegrodami? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Szukam takiego, ktory mi doradzi zebym nie sp... tzn nie zepsuł projektu. Zamierzam sie wesprzec kolegi projektem Zmienic musze nieco wymiary. Potrzebuję w komorze odpieniacza miec 25cm wody. Wysokosc wody reguluje sie przegrodami? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk Wysokość wody reguluje się przegrodami. Mam sumpa według tego projektu z tym że nie ma tej małej komory po prawej stronie bo do niczego nie służy. Jak potrzebujesz wysokość wody w komorze odpieniacza 25 cm to wymiary na rysunku dadzą to co potrzebujesz Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beard Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Czyli zrzut i odpieniacz w jednej komorze. Zachowac wysokości przegrod i bede zadowolony? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Kontakt do szklarza który Ci podałem, właśnie kleił mi sump według tego projektu i wyszło bardzo dobrze. Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beard Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Dzięki. Na dniach do niego przekręce. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach