gilek231 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 Witam mam pytanko odnośnie oświetlenia do akwarium co byście polecali założyłem ostatnio nowe akwarium i mam za mało światła obecnie posiadam lampę Pandora Hyperion S 2x100W + 4x39W T5 wymiary to 140 długie szerokie na 80 i wysokie na 70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 A czemu mało?Po czym wnosisz....hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gilek231 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 bo lampa jest za krótka i nie doświetla boków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 to zmień lampę na dwie Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 Przemek pisał tutaj że spokojnie doświetli,może wyżej powieś http://nano-reef.pl/topic/59573-pandora-hyperion-s-2x100w-4x39w-t5-3000zl/ Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gilek231 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 no trochę jest za mało światła po bokach może jak by były panele led po 145w by było lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 Mogles kupic dwie po jednym panelu, to bys sobie rozlozyl je na dlugosc zbiornika, tak nie masz wyboru bo sa panele zbyt blisko siebie. Wszystko tez zalezy od ulozenia skaly no I jak @Sygen napisal, sprobuj dac wyzej Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 czesc. gdybyś przyszedł to byś zobaczył jak świecą chip ledy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gilek231 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 lampa jest ze starego akwarium 130x60x70 i było ok ale teraz już jest za mała a co to za chip ledy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 http://nano-reef.pl/topic/64804-nowe-oswietleniezagadka/ na żywo o wiele lepiej, daleko nie masz jakby co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gilek231 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 aha a na jakiej ulicy mieszkasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 widze z okna twoje akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 no Edi wytłumacz koledze co i jak bo jeszcze wywali kase i kupi jakieś badziewie za pare tysięcy hehe Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gilek231 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 hehe to gdzie mieszkasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 hehe to gdzie mieszkasz Edi masz gościa Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 Edi masz gościa Ty byś miał w zeszlym tygodniu, bo znowu w Słupsku byłem w delegacji z pracy a w sierpniu tez chyba zawitam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2014 hehehe to podasz na priv kiedy i w jakich godz będziesz miał wolne Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek-Ciechocinek Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2014 Ja mam prawie "identyczny wymiar" bo o 2 cm wyższe. Mam 2 x LED Phantom PT 150 - 150 wat RGB. Faktycznie wszystko zależy od ułożenia skały. Jest ok ale można doświetlić sobie 2x T5 na bokach ale to już kwestia wyboru. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach