demono1 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam serdecznie mam prosbb dopiero dopiero co założyłem zbiornik morski ,cześć skały żywej dostałem cześć kupiłem w erybce i to co zauwazyłem dziś to chyba 2 rozgwiazdy tylko jaki gatunek ? są one pożyteczne czy trzeba sie ich pozbyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2014 To Asteriny i w zależności od gatunku mogą szkodzić albo i nie. Na wszelki wypadek proponuję eksmisję. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2014 To Asteriny i w zależności od gatunku mogą szkodzić albo i nie. Na wszelki wypadek proponuję eksmisję. spoko sa 2 narazie wieć je wywalam To Asteriny i w zależności od gatunku mogą szkodzić albo i nie. Na wszelki wypadek proponuję eksmisję. w jakim celu szkodzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Podgryzając korale. Ja mam asteriny ale z gatunku glonożernych. nigdy nie widziałem ich na koralach. A populacja jakoś sama się reguluje. Wielu kolegów miało z nimi problemy ale jak poszukasz na forum to znajdziesz wiele tematów o nich. napisz googl nano reef asteriny i wyświetlą Ci się wszystkie powiązane tematy Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez BAU (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2014 Podgryzając korale. Ja mam asteriny ale z gatunku glonożernych. nigdy nie widziałem ich na koralach. A populacja jakoś sama się reguluje. Wielu kolegów miało z nimi problemy ale jak poszukasz na forum to znajdziesz wiele tematów o nich. napisz googl nano reef asteriny i wyświetlą Ci się wszystkie powiązane tematy ok dzieki to czym sie odruznia je ? Jedne jedza korale drugie glony i podobna rozmnazaja sie ha juz je wywalilem wole nie ryzykowac .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2014 Różnice są praktycznie nie widziane gołym okiem. Żeby je rozróżnić trzeba zrobić naprawdę dobre zdjęcie makro i porównać kolory kreseczek na plecach rozgwiazdy. Ale wszystko przed Tobą. Populacja może zginąć w czasie dojrzewania. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach