Skocz do zawartości
Sebastiano

Jak wysłać sumpa?

Rekomendowane odpowiedzi

Podrzućcie info za pośrednictwem kogo i jak spakować sumpa 60x30x40 tak ażeby dotarł bez problemu i najlepiej azeby do tej wysyłki nie potrzeba by było iść do banku po pożyczkę :thumbsup: Może już ktoś z Was dokonywał wysyłki szkła?

Pozdrawiam.Seba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie najlepszą opcję ma POCZTEX , ale musisz dygać na pocztę.

Ubezpieczenie , paczka specjalna szkło . Zapłacisz koło 40zł, powiedzą jak zapakować, dadzą karton specjalny na życzenie :)

A w razie problemów odzyskujesz 100% kwoty ubezpieczenia. Napiszesz 400zł, dostaniesz to w ciągu 14 dni od złożenia reklamacji.

Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt.

Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH.

Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie najlepszą opcję ma POCZTEX , ale musisz dygać na pocztę.

Ubezpieczenie , paczka specjalna szkło . Zapłacisz koło 40zł, powiedzą jak zapakować, dadzą karton specjalny na życzenie :)

A w razie problemów odzyskujesz 100% kwoty ubezpieczenia. Napiszesz 400zł, dostaniesz to w ciągu 14 dni od złożenia reklamacji.

Pielgrzymka na pocztę to żaden problem.Super dzięki za podpowiedż.Zaraz wchodzę na stronę pocztexu i już dowiaduję sie szczegółów...

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby dotarło do odbiorcy to na bank będziesz musiał styropianem dobrze obłożyć/obkleić do okoła

OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby dotarło do odbiorcy to na bank będziesz musiał styropianem dobrze obłożyć/obkleić do okoła

Może jakiś styrobox?Podejdę na pocztę i się dowiem bo kontakt z ich infolinią na tę chwilę utrudniony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizyta do sklepów komputerowych lub do marketów elektronicznych po styropiany od urządzeń RTV + cała masa folii bąbelkowej + folia stretch no i solidne kartony najlepiej powzmacniać z innych kartonów. Lepiej dmuchać... Niech fantazja i finezja w pakowaniu Cię nie ogranicza. Coś wiem na ten temat, jak masz pytania zapraszam na PW.

Wysyłka polecam sendit i kuriera DPD z Pocztexem walczyłem o pieniądze z ubezpieczenia, machnąłem ręką po blisko 8 miesięcznej walce i dostałem zwrot częściowy... kpina!

Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :]

Pytanie tylko kiedy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi Trzmiel jak wysyłał, w środku tzw. paczki z powietrzem, na krawędziach styropian, całość włożona w karton.

Szkło o wymiarach 45x45x45 przyjechało w paczce o wymiarach 50x50x50 w jednym kawałku :) Tylko wiadomo ważny sposób oznaczeń i wyboru opcji.

Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt.

Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH.

Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc/pisząc jest masa technik solidnego pakowania wszelakich przedmiotów. Trzeba mieć materiały i pomysł.

Jak to kiedyś ktoś bardzo mądry mi powiedział - "Pakowanie to też sztuka" :)

Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :]

Pytanie tylko kiedy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To szczera prawda.Dlatego w ostatecznej finalnej wersji najprawdopodobniej pozostanie karton ze styropianem tudzież folią bąbelkową...w następnej kolejności pozostanie już tylko pomodlić się do wszystkich świętych o zdroworozsądkowe podejście do tematu transportu szanownego Pana kuriera.... :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem wam żeby nigdy nie godzić się na transport PKSem akwarium/sumpa, kiedyś zamówiłem szkło z allegro od fajnego kolesia ale nie do końca, kurierem za dużo by wyszło to wysłał PKSem powiedział że wszystko będzie w najlepszym porządku, może i było ale akwarium było zabezpieczone tylko tekturą pod dnem i wrzucone do pojemnika na bagaże ^^ fuks że nic się nie stało, ale jak to zobaczyłem to w momencie cały blady.

53433_tak-wlasnie-niektorzy-kurierzy.gif

"Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach

"Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał być Pocztex,miała być folia bąbelkowa plus pudło ze styropianem-okazało się że dzięki ogromnemu przypadkowi i szczęśliwemu zrządzeniu losu przywiozłem go sobie osobiście. :thumbsup:

Temat myślę że jest do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.