Aro127 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2014 Witam mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie posiadam świetlówki blau czytałem że nie są najlepsze czy to może powodować brak polipowania oraz wzrostu korali świetlówki mają 3 miesiące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2014 nie, świetlówki nie są przyczyną. Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2014 A tak ogolnie to czemu wiekszosc poleca Ati a nie te Blau czy inne ? Ati to rozumiem ze chyba z gornej polki wiec i jakosc za tym idzie ? Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2014 Bo np. ATI ma w ofercie duży wybór "kolorów" dedykowanych do morszczyzny. Wiele pięknych baniaków używa właśnie ATI i stąd też pewnie bierze się ten kierunek zakupów. Jest wielu innych "producentów" których też można używać i cena przystępniejsza. Mamy też Polskiego "producenta" w osobie właściciela tego forum. Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baz Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2014 Jako że przerobiłem temat tanich świetlówek mogę powiedzieć że Ati są warte swojej ceny mają najlepszą barwę i powodują lepszy wzrost korali i wybarwienie. Teraz wymieniam świetlówki blau na ati różnica jest spora jedyna wada to cena ati ale warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aro127 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2014 Czyli jednak ma to wpływ na korale i ich wzrost ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2014 Czyli jednak ma to wpływ na korale i ich wzrost ? ale nie brak polipowania .... szukaj przyczyny gdzie indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aro127 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) To pytanie z innej beczki jak sprawdzić czy to nie wina odpieniacza ? Aha i jeszcze kleiłem komin silikonem TYTAN do akwariów kupionym w castorami może to być przyczyna ? Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez Aro127 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aro127 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Nikt nie pomoże no cóż trzeba będzie kombinować samemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Pytasz o świetlówki BLAU a chcesz pomocy - dlaczego nie polipują spsy ? Chcesz odpowiedzi: 1. zmień tytuł topiku 2. zrób testy i pochwal się wynikami 3. napisz ile masz to akwarium 4. jak mierzysz i jakie masz zasolenie 5. wstaw fotę bańki Bez tego mimo chęci nikt ci nie pomoże. Edytowane 1 Września 2014 przez kiflu (wyświetl historię edycji) Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach