NEKEN Zgłoś Napisano 8 Września 2014 Witam wszystkich Po zakupie i aklimatyzacji koral bardzo ładnie się napompował, niestety niemal natychmiast wpadł w oko Zebrasomie Desjardini i Borsukowi, ciągle podpływają do niego i go skubią. Czy da się coś na to poradzić? Nigdzie nie czytałem żeby nie można było trzymać tych zwierzaków razem. Obecnie koral jest kompletnie wypompowany. Zaznaczam że mam sporo lpsów i żadnego do tej pory nie podgryzały a tego traktują jak pokarm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 8 Września 2014 Zawsze musi być ten pierwszy raz dla tych ryb - jak już posmakowały to ich nie odgonisz - wyciągnij ją i oddaj komuś bo za chwile będzie za późno. p.s. zielona? Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biker Zgłoś Napisano 8 Września 2014 Witam. Obawiam się że jej nie odpuszczą. Moją podgryzał Hepatus, musiałem wybierać. Został koral. Dodam że żółtek ani borsuk nie interesują się koralem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Września 2014 mi chelmon wtrąbił dwie trachophyllie:( Ale wtedy jeszcze nie jadł mrożonek.. teraz zajada się mrożonkami i korali nie rusza... zobaczymy jak długo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NEKEN Zgłoś Napisano 8 Września 2014 Dziękuję bardzo za rady. Koral odłowiony i czeka w sumpie na decyzje, czy ona czy ryby. Martwi mnie, że jak piszecie jak zasmakowały to zajmą się innymi. kroczek - tak zielona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 8 Września 2014 Nie wiedzieć czemu ale np. Zebrasomie strasznie pasi ten kolor Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 8 Września 2014 Możesz zrobić z siatki dla niej kojec i spróbować ją zostawić aż dojdzie do siebie lub jej odpuszczą. Najczęściej interesują się koralem osłabionym z utratą tkanki. Tak jak pisze Debora może to z głodu a może z ciekawości. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach