pj007 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2015 Witajcie, czytając posty o lampkach led postanowiłem i ja zrobić sobie taką do kostki 35x35x35. Zaznaczam, że jestem kiepski z elektryki ale lubię majsterkować, dlatego też w kwestii elektrycznej konsultowałem się z waldek2. Dzięki niemu powstał schemat. Następnie zakupiłem potrzebne elementy między innymi 3W'ew power ledy: 12 CW podobno 12000K, 6 Blue i 6 RB. Obudowa to spienione PVC. Całość w formie korony opiera się na krawędziach zbiornika. Co o niej myślicie? Tomek Nie za mocne światło dla takiej małej kostki ? 24 x 3W LED = 72 WATy samych ledów. JAk zachowują się korale przy takim świetle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregor1989 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2015 Im więcej tym lepiej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 No własnie nie do końca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 Lampka super. Skręcisz i będzie OK. Te drivery fajnie chodzą na pwm i sterowniku by Nanorafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 (edytowane) Wykonanie super. Sam przycinałeś PCV ? mobilnie Edytowane 1 Marca 2015 przez karollo_c (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach